Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τρόμος στη Βαρκελώνη: 13 νεκροί από επίθεση με βαν - Σε εξέλιξη ομηρία σε τουρκικό εστιατόριο

Τουλάχιστον 13 νεκροί και 25 τραυματίες είναι ο απολογισμός -που συνεχώς αλλάζει- της 



τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βαρκελώνη, όταν ένα βανάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στη Ράμπλας, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης.



Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ισπανικά ΜΜΕ, ο δράστης της επίθεσης, που σημειώθηκε έξω από εστιατόριο κόσερ με το όνομα «Μακάμπι», εγκατέλειψε το βανάκι και διέφυγε πεζός, ενώ ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ισπανικά μέσα ενημέρωσης, κάνουν λόγο για ένα δεύτερο, παράλληλο χτύπημα κοντά στο σημείο που το βανάκι έπεσε πάνω στον κόσμο, με δύο ενόπλους να εισβάλουν σε εστιατόριο της περιοχής και να κρατούν ομήρους.




Η εφημερίδα El Pais γράφει, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ότι ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε με τα πόδια. Λίγη ώρα αργότερα, δύο ένοπλοι οχυρώθηκαν μέσα σε ένα εστιατόριο στο κέντρο της πόλης της Βαρκελώνης, γράφει η εφημερίδα El Periodico, η οποία αναφέρει ότι ακούστηκαν πυρά στην περιοχή της αγοράς Λα Μποκερία -η αστυνομία ωστόσο διέψευσε ότι υπήρξαν πυροβολισμοί στην περιοχή.



Πληροφορίες αναφέρουν ότι το εστιατόριο, στο οποίο έχουν «ταμπουρωθεί» οι ένοπλοι, είναι τουρκικό. Την ίδια ώρα, ωστόσο, το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι ο δράστης είναι ένας, και είναι αυτός που έχει εισβάλει στο εστιατόριο, κρατώντας ομήρους.

Την ίδια ώρα, πηγή της αστυνομίας, που δεν κατονομάζεται, δήλωσε ότι το ανθρωποκυνηγητό αφορά «τουλάχιστον δύο» υπόπτους, ο ένας εκ των οποίων είναι «ταμπουρωμένος» στο τουρκικό εστιατόριο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μια «τρομοκρατική επίθεση» έχει «επιβεβαιωθεί». Οι αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν την γειτονική πλατεία Plaza Catalunya και την περιοχή περιμετρικά σε απόσταση 200 μέτρων, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.




Περίπου 80 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε εκκλησία της περιοχής, έχοντας κλειστεί μέσα, στο άκουσμα της είδησης ότι ένοπλοι εισέβαλαν σε μπαρ, κοντά στο σημείο της επίθεσης με βανάκι σε πεζούς στην Ράμπλας.

Οι Αρχές συνιστούν στους πολίτες να προστατευθούν και να αποφύγουν να κυκλοφορούν στην περιοχή.


protothema.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια