Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αναδρομικά από 1-1-2017 το 100αρικο επίδομα παραμεθορίου στο Λιμενικό - Ποιοί το δικαιούνται

Νίκη για το επίδομα παραμεθορίου για τους Λιμενικούς. Αναδρομικά θα το λάβουν από 1-1-2017 όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Λιμενικού Σώματος.
Η ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ:
Είναι γνωστό ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ομοσπονδία μας, από κοινού με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ρυθμιστεί οριστικά το θέμα με το επίδομα παραμεθορίου.
Και αυτό έγινε αποδεικνύοντας, μάλιστα, ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.
Συγκεκριμένα, με το Ν.4472/17 (ΦΕΚ 74 Α’) 19-5-17, «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν.4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων…», χορηγείται μηνιαίο επίδομα ύψους εκατό ευρώ (100 €), στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που υπηρετούν ή είναι αποσπασμένα στους Νομούς Έβρου (και Σαμοθράκη), Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου.
Το επίδομα αυτό καταβάλλεται με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι προσφέρουν υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στην Υπηρεσία της περιοχής που δικαιολογεί την καταβολή του. Επίσης καταβάλλεται και για όσο διάστημα τα στελέχη τελούν σε θεσμοθετημένες άδειες ενώ σε περίπτωση απομάκρυνσης για οποιονδήποτε λόγο όπως μετακίνηση, απόσπαση, μετάθεση, διάθεση, από την περιοχή η οποία δικαιολογεί τη χορήγησή του, διακόπτεται ισοχρόνως και η καταβολή του.
Η Ομοσπονδία μας από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4472/17 σε όλα τα επίπεδα από την 1-1-2017 όχι μόνο ,δηλαδή ,όσων προέβλεπαν επαχθή μέτρα (όπως προβλέπεται στο Νόμο για 1-1-2017) αλλά και αυτών όπως του επιδόματος παραμεθορίου που στην ουσία οδηγεί σε αυξήσεις μισθού των υπηρετούντων στους Νομούς Έβρου (και Σαμοθράκη), Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου.
Με την ΕΓΚΥΚΛΙΟ του ΥΠΟΙΚ με θέμα: Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των διατάξεων του Μέρους ΣΤ΄ του ν.4472/2017 (Α’ 74) «Μισθολογικές ρυθμίσεις ειδικών κατηγοριών λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., καθώς και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής» η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ δικαιώνεται και η καταβολή του επιδόματος θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1-1-2017.
Η εφαρμογή του νέου μισθολογίου αναμένεται να τεθεί σε ισχύ με τη μισθοδοσία του Οκτωβρίου ή του Νοεμβρίου 2017 οπότε και οι συνάδελφοι της παραμεθορίου θα δουν την ουσιαστική αναγνώριση της προσφοράς τους που εδώ και τόσα χρόνια έμενε στα λόγια και στα συγχαρητήρια αποτυπωμένα στα δύστυχα του τύπου. 
Ως Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά αποτελεσματικά μετουσιώνοντας σε επιτυχία τους αγώνες μας που έχουν ως κινητήριο δύναμη την προσφορά των συναδέλφων στην ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και στην προστασία του πολίτη.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
       O ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος       ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια