Ένα γιγάντιο Panda που παράγει … ηλιακή ενέργεια!


Η νέα ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας στη Datong της Κίνας σίγουρα είναι διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

Τι περισσότερες φορές οι ηλιακές φάρμες ευθυγραμμίζουν τις ηλιακές τους συστοιχίες σε σειρές και στήλες για να σχηματίσουν ένα πλέγμα και παράγουν με αυτόν τον τρόπο ηλιακή ενέργεια.

Ωστόσο, η εταιρεία China Merchants New Energy Group, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες καθαρού ενεργειακού τομέα της χώρας, αποφάσισε να έχει λίγη διασκέδαση με το σχεδιασμό της και δημιούργησε ένα ηλιακό αγρόκτημα 248 στρεμμάτων με τη μορφή ενός γιγάντιου panda.

Η πρώτη φάση, η οποία περιλαμβάνει ένα εργοστάσιο 50 μεγαβάτ, ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με το περιοδικό PV. Το έργο άρχισε να παραδίδει ενέργεια σε ένα δίκτυο στη βορειοδυτική Κίνα και ένα δεύτερο panda προγραμματίζεται για αργότερα φέτος.


Ονομάστηκε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Panda και θα είναι σε θέση να παράγει 3,2 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ηλιακής ενέργειας σε 25 χρόνια, σύμφωνα με την εταιρεία. Αυτό θα εξαλείψει περίπου εκατομμύρια τόνους άνθρακα που θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα κατά 2,74 εκατομμύρια τόνους.

Ο όμιλος Merchants New Energy συνεργάστηκε με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) για να καταστήσει το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Panda, πραγματικότητα. Το έργο αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης προσπάθειας για την ευαισθητοποίηση των νέων στην Κίνα σχετικά με την καθαρή ενέργεια, ανέφερε το UNDP σε δήλωσή του.

Οι ομάδες ελπίζουν να κατασκευάσουν περισσότερες ηλιακές εγκαταστάσεις τύπου panda σε ολόκληρη την Κίνα τα επόμενα πέντε χρόνια.

Πηγή: newsit.gr
_