Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κουρουμπλής για NOOR 1: Αν αποδειχθεί ότι ο Λιμενικός παρέβη τον όρκο του, να διωχθεί

«Εάν ο λιμενικός παραβαίνει τον όρκο που έδωσε για να είναι ανακριτής, πρέπει να διωχθεί από την 


Εισαγγελική Αρχή. Μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάτι το οποίο άπτεται του Λιμενικού. Οι οδηγίες που έχω δώσει στον Αρχηγό είναι συγκεκριμένες. Εάν υπάρχει παράβαση να ελεγχθεί και να γίνει και ΕΔΕ. Για τα άλλα θέματα υπάρχει ο Εισαγγελέας στη μέση. Δεν μπορώ να παρέμβω εγώ». 

Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM» αναφερόμενος στην εμπλοκή λιμενικύ στην υπόθεση Noor1.


O υπουργός σημείωσε ότι «ως Υπουργείο αυτή τη στιγμή περιμένουμε από την Εισαγγελική Αρχή τις όποιες παραγγελίες - οδηγίες, προκειμένου να προχωρήσουμε στις ενέργειες τις οποίες πρέπει να προβούμε.

Δεν έχουμε καμία και το λέω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, καμία διάθεση, για οποιαδήποτε συγκάλυψη ή ευνοϊκή μεταχείριση. Ούτε τον ξέρω τον άνθρωπο, ούτε τον γνωρίζω. Ό,τι πρέπει να γίνει, θα γίνει».

Και πρόσθεσε «οι οδηγίες που έδωσα στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος είναι αυστηρότατες και συγκεκριμένες. Ότι λέει η νομοθεσία να τηρηθεί με θρησκευτική ευλάβεια. Μπορεί να γίνει μια ΕΔΕ. Αλλά η πληροφόρηση που έχω είναι ότι ο Λιμενικός αυτός ασκεί καθήκοντα ανακριτού, κατά την εντολή της εισαγγελικής αρχής. Οπότε, εάν έχει προβεί σε παράνομες πράξεις, ο Εισαγγελέας οφείλει να τον ελέγξει, αυτός τον χρησιμοποιεί».

tovima.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια