Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιβεβλημένη Συμμαχία ενάντια στον ISIS - του Αντιστρατήγου ΕΑ Νικολάου Μπεσίρη

Είναι κοινής αποδοχής πλέον η άποψη ότι ο ISIS , που εκφράζει τον τυφλό φανατισμό, αποτελεί παγκόσμια απειλή. Απειλή  η οποία έχει βασικό στόχο να αλλάξει τον τρόπο ζωής των Ευρωπαίων
και όχι μόνο, πολιτών .Δεν θα αναφερθώ στα αίτια δημιουργίας του ISIS, διότι   τα θεωρώ αυτονόητα.
Κυρίαρχο στοιχείο της ομαλής ζωής των ανθρώπων και γενικότερα των λαών είναι το αγαθό της Ασφάλειας . Ήδη αυτό το κοινωνικό αλλά και ατομικό δικαίωμα είναι πλέον ζητούμενο κυρίως σε χώρους μαζικής παρουσίας ,μεταφοράς ,διασκέδασης και γενικότερα οποιασδήποτε καθημερινής  ανθρώπινης δράσης .
Τα πρώτα δείγματα της επιχειρησιακής δράσης  του ISIS στη Γαλλία –Βέλγιο – Τουρκία –Γερμανία και τελευταία στην Αγγλία αποτελούν προμήνυμα των όσων αναμένονται ν’ ακολουθήσουν αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.
Είναι γεγονός ότι οι μέθοδοι δράσης (επιχειρήσεις αυτοκτονίας ) του ISIS δεν είναι εύκολο ν΄ αντιμετωπισθούν επιχειρησιακά από  τις υπηρεσίες Ασφαλείας. Με δεδομένο  μάλιστα ότι είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν , αυξάνει την επικινδυνότητα της δράσης του.
Σε ότι αφορά τους αποκαλούμενους «μοναχικούς λύκους» η δυσκολία αντιμετώπισής τους είναι αν όχι αδύνατη , πολύ αυξημένη διότι πρόκειται για άτομα με διαταραγμένη προσωπικότητα , δεν έχουν εκπαιδευτεί και η δράση τους οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στον μιμητισμό εμπνεόμενα από τον ISIS .
Οι δε «μάρτυρες» οι οποίοι προβαίνουν σε οργανωμένες επιχειρήσεις αυτοκτονίας κυρίως σε χώρους μαζικής παρουσίαs , είναι άτομα τα οποία αφού  εκπαιδευτούν  στη ΣΥΡΙΑ,ΙΡΑΚ και ΛΙΒΥΗ  ,επαναπατριζόμενα εκτελούν εντεταλμένη αποστολή η οποία αποσκοπεί στις περισσότερες δυνατές απώλειες αθώων ανθρώπων προκειμένου , να σπείρουν τον τρόμο και  τον πανικό .
Ακριβώς αυτός είναι ο βασικός στόχος τους σπέρνοντας  τον τρόμο και τον πανικό να διαταράζουν την ομαλή ζωή των πολιτών, να διαφοροποιήσουν την καθημερινότητά  τους και εν τέλει να επηρεάσουν αρνητικά ή να αναστείλουν την καθημερινή δράση τους.
Μετά ταύτα εύλογα διερωτάται ο απλός θνητός Ευρωπαίος και όχι μόνο .Άραγε οι Ηγέτες των λαών οι έχοντες στα χέρια τους τις τύχες της ανθρωπότητoς , έχουν διαβλέψει τις συνέπειες της διαρκούς ή σταδιακής δράσης του ISIS?Αν ναι ποιος είναι ο Εθνικός –Ευρωπαϊκός –διεθνής σχεδιασμός για την αντιμετώπισή του   ή τον αφανισμό του?
Ας το πάρουν χαμπάρι και μάλιστα σύντομα . Αν δεν σκοτώσουν την  Λερναία Ύδρα  στη ν φωλιά της αργότερα που θα εξαπλωθούν και θεριέψουν τα κεφάλια της θα είναι πολύ δύσκολο το εγχείρημα.
Συνεκτιμώντας το επίπεδο του επαπειλούμενου  κινδύνου οφείλουν να συμμαχήσουν   και να αφανίσουν  τον ISIS παρακάμπτοντες   οικονομικές – γεωπολιτικές -γεωστρατηγικές και άλλες σκοπιμότητες . Οι καιροί ου μενετοί και ας μη ξεχνούν τη σοφή ρήση του Ουίνστον Τσώρτσιλ «Αν δεν τολμήσεις όταν μπορείς όταν τολμήσεις δεν θα μπορείς».

                                                                                             ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΣΙΡΗΣ
                                                                                           

                                                                                           ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α(ΕΛ.ΑΣ)
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια