Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα παιδία παίζει - Ο γυμνιστης αστυνομικός, η περιπολία της ΔΙΑΣ με το ... ροζ φλαμίνγκο και τα όρια της ελευθερίας έκφρασης στο facebook

Το bloko.gr σε καμία περίπτωση δεν διεκδικεί ρόλο κήνσορα ηθικής, ούτε και του αρμόζει, Όπως έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, σεβόμαστε τον αυτοκαθορισμό, τα προσωπικά δεδομένα και τις
ατομικές επιλογές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να παραβλέψουμε την αντίθετη άποψη.

Σε ότι μας αφορά, θεωρούμε αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός στην έκφραση με λογια και εικόνες της προσωπικότητας και των επιλογών, αρκεί να μην προσβάλει. Και η προσβολή ως έννοια έχει κι επιδέχεται πλήθος πολυποίκιλων ερμηνειών.

Και στη σύγχρονη εποχή, ο βασικός φορέας της προσωπικής έκφρασης είναι οι σελίδες της κοινωνικής δικτύωσης. Από τέτοιες ακριβώς και συγκεκριμένα από το facebook, διαφορετικοί αναγνώστες του bloko.gr αλίευσαν φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από αστυνομικούς και μας τις γνωστοποίησαν, συνοδεύοντας τις με μακροσκελείς επιστολές, στις οποίες η κοινή συνισταμένη τους ως κεντρική άποψη είναι η δια αυτών καθαυτών των φωτογραφιών προσβολή στη συλλογική συνείδηση του κόσμου συλλήβδην του αστυνομικού προσωπικού.

Παρακάμπτουμε τις επιστολές και τα υπονοούμενα τους, δίχως ωστόσο να μπορούμε και δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα, να παρακάμψουμε την ουσία του φαινομένου της δημοσιοποίησης -πότε και τι στο διαδίκτυο- ειδικά όταν πρόκειται για αναρτήσεις προσώπων που διατηρούν ιδιότητες θεσμικών συμβόλων στον κρατικό μηχανισμό, θέλοντας ν' ανοίξουμε και να χρησιμοποιήσουμε την παρούσα δημοσίευση ως εφαλτήριο για μια συζήτηση πάνω στο θέμα, απευθύνοντας έκκληση και πρόσκληση σε ειδικούς για θέσεις, απόψεις και αντιθέσεις..


Ιδού οι επίμαχες φωτογραφίες





_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια