Με αυτό το απλό κόλπο μπορεί κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Facebook!


Είτε τον χρησιμοποιούμε μανιωδώς είτε όχι, σχεδόν ο καθένας από εμάς έχει έναν λογαριασμό στο δημοφιλές κανάλι κοινωνικής δικτύωσης.

Αν και πολλοί μπορεί να πιστεύετε ότι δεν έχετε και τίποτα να κρύψετε, ωστόσο δεν είναι και ιδιαίτερα ευχάριστο κάποιος άλλος να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας και να δει τις φωτογραφίες ή τις συνομιλίες σας.

Μια τέτοια παραβίαση όμως είναι πολύ εύκολο να συμβεί, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ένας προγραμματιστής υπολογιστών. Και όπως αναφέρει, το μόνο που χρειάζεται κάποιος αδιάκριτος για να εισβάλει στο λογαριασμό σας είναι ο αριθμός τηλεφώνου σας και μάλιστα όχι ο τωρινός αλλά και κάποιος παλαιότερος.

Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας, το Facebook επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν τον αριθμό τηλεφώνου τους για να αποκτήσουν πρόσβαση. Εάν λοιπόν ένας hacker αποφασίσει να αποκτήσει τον παλιό σας αριθμό, κάτι που είναι πολύ εύκολο, μπορεί στη συνέχεια να μπει στο λογαριασμό σας. Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί μόνο στην περίπτωση που έχετε ακόμη συνδεδεμένο έναν παλιό σας τηλεφωνικό αριθμό με το λογαριασμό σας στο Facebook.
Όπως έγραψε ο James Martindale στο Medioum αν και το Facebook ζητά διαρκώς από τους χρήστες να συνδέσουν τον τηλεφωνικό τους αριθμό με το λογαριασμό τους δεν τους θυμίζει ποτέ να τον ανανεώσουν εάν αλλάξουν τα στοιχεία επικοινωνίας.


Ο Martindale δοκίμασε αυτή τη μέθοδο και κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε άλλους λογαριασμούς στο Facebook. Απλά αγόρασε ένα νέο αριθμό τηλεφώνου και μετά έβαλε την κάρτα sim στο κινητό του. Αμέσως μετά έλαβε ένα μήνυμα από το Facebook παρά το γεγονός πως δεν είχε συνδέσει τον αριθμό με το δικό του λογαριασμό.

Όπως έγραψε «Ήμουν περίεργος. Ήξερα πως το Facebook επιτρέπει σε οποιονδήποτε να βρει το λογαριασμό σου με τη χρήση του τηλεφωνικού αριθμού, οπότε πληκτρολόγησα τον αριθμό στο πεδίο αναζήτησης και ιδού».

Ο Martindale πληκτρολόγησε τον αριθμό για να εμφανιστεί η επιλογή ανάκτησης του κωδικού πρόσβασης (password recovery). Μετά ήταν πολύ εύκολο γι’ αυτόν να στείλει τον κωδικό στο κινητό του για να μπορεί να συνδεθεί. Όπως τονίζει, την ίδια μέθοδο μπορούν να χρησιμοποιήσουν και απατεώνες για να βγάλουν χρήματα, ενώ θα μπορούσαν ακόμη και να πουλήσουν τους λογαριασμούς στη μαύρη αγορά ή απλά να ζητήσουν από το άτομο του οποίου το λογαριασμό παραβίασαν και τους φίλους του, χρήματα.


Πηγή: huffingtonpost.gr
_