Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η πρώτη σχολή χειριστών drones άνοιξε και στην Ελλάδα!


«Σφραγίδα» θα χρειάζονται από εδώ και στο εξής όσοι επιθυμούν να πετάξουν ένα drone στον ελληνικό ουρανό.

Εδώ και λίγες ημέρες μάλιστα η πρώτη σχολή για χειριστές drones είναι πλέον γεγονός και στη χώρα μας. Μέσω αυτής, ο επίδοξος χειριστής θα αποκτά δίπλωμα, αν περάσει βέβαια επιτυχώς τις εξετάσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες έρχεται να διευκρινίσει ο Δημήτρης Σκεπαστιανός, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας 3D ΑΕ (εκτελεί το εθνικό πρόγραμμα χαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ) και ιδιοκτήτης της πρώτης σχολής που πήρε (μόλις πριν από μια εβδομάδα) άδεια για να εκπαιδεύει χειριστές drones.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, λοιπόν, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ενδιαφερόμενοι αρχικά θα υποβάλλονται σε θεωρητική εκπαίδευση διάρκειας 50 ωρών πάνω στη μετεωρολογία, την αεροναυτιλία κ.α. Στη συνέχεια, θα τους περιμένει εκπαίδευση στο πρακτικό κομμάτι που θα έχει διάρκεια 7 ώρες.

Φυσικά, ο υποψήφιος πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και να έχει πάρει βεβαίωση από την εγκεκριμένη σχολή, ώστε να μπορεί να λάβει μέρος στη διαδικασία της εξέτασης. Αρχικά, θα εξεταστεί στο θεωρητικό κομμάτι και αν το περάσει, θα ακολουθήσει η πρακτική εξέτασή του.

Επιπλέον, υπάρχει και ευελιξία καθώς ανάλογα με το επάγγελμα και τα ενδιαφέροντα του ατόμου, όπως δημοσιογράφος ή κάμεραμαν που θέλει να τραβήξει πλάνα και βίντεο, θα έχει τη δυνατότητα περαιτέρω εξειδίκευσης στον τομέα του.

Ο υποψήφιος θα πρέπει να διαθέσει μια εβδομάδα για να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του, ενώ, όπως επισήμανε ο κ. Σκεπαστιανός, διατυπώθηκε αίτημα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να υπάρχει δυνατότητα για εξ αποστάσεως θεωρητική εκπαίδευση.

Τέλος, όποιος επιθυμεί να κάνει χρήση drone, χωρίς να έχει δίπλωμα, θα πρέπει να υποβάλλει μέσω ίντερνετ, σχέδιο πτήσης όπως και να πάρει άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ακόμη, παρόμοια άδεια θα χρειαστεί κάποιος αν πετάξει drone πάνω από πλήθος κόσμου.


Πηγή: lifo.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια