Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αναιμία: Ποιες τροφές μπορούν να μας βοηθήσουν εκτός από το κόκκινο κρέας;


Η αναιμία είναι μία παθολογική κατάσταση όπου το αίμα δεν παράγει αρκετή αιμοσφαιρίνη γιατί ο αριθμός των ερυθρών αιμοσφαιρίων που κυκλοφορεί στο αίμα είναι μικρότερος από το φυσιολογικό αριθμό.

Αν πάσχουμε από αναιμία, είναι να καταναλώνουμε κόκκινο κρέας, καθώς η περιεκτικότητά του σε σίδηρο είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αποφασίσει να αποφεύγουν το κρέας, είτε για λόγους υγείας είτε γιατί θέλουν να εντάξουν στη διατροφή τους χορτοφαγικά πιάτα. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση και πώς μπορούν να το αντικαταστήσουν χωρίς να κινδυνεύσει η υγεία τους;

Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα σιδήρου για τους ενήλικες είναι 8-27 mg. Οι μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες και όσες θηλάζουν έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.

Το κόκκινο κρέας μπορεί, στην προκειμένη περίπτωση, να αντικατασταθεί με άλλα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε σίδηρο τα οποία είναι: τα στρείδια, το συκώτι, τα φασόλια, το φυστικοβούτυρο, το τόφου, τα περισσότερα δημητριακά, τα δαμάσκηνα, το καρπούζι, οι σταφίδες, το σπανάκι, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπρόκολο, τα μπιζέλια και η φάβα.

Μάλιστα πολλά από τα παραπάνω τρόφιμα, όπως το σπανάκι και το τόφου, έχουν πολύ περισσότερο σίδηρο ακόμη και από το κόκκινο κρέας.

Εντάξτε τις παραπάνω τροφές στη διατροφή σας και δεν θα έχετε πρόβλημα, πάντα, όμως, πρέπει να λαμβάνετε τη γνώμη του ειδικού γιατρού.


Πηγή: logodiatrofis.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια