Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πανηγυρικά εγκαίνια για το Αστυνομικό τμήμα Λίμνης Πλαστήρα (+Φώτο +Βίντεο)

Σε πανηγυρικό κλίμα και με ολοφάνερη την ικανοποίηση για την πραγμάτωση  ενός πάγιου


 αιτήματος της τοπικής κοινωνίας και του νομού γενικότερα, εγκαινιάστηκε σήμερα το αστυνομικό τμήμα Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.
Επίτιμος καλεσμένος ήταν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως κ. Αναγνωστάκης, ο οποίος μαζί με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Τσουβαλά, βουλευτή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λάππα,  τον δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα κ. Τσιαντή, τον Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Μορφοβουνίου κ. Νάνο και τον εκπρόσωπο της Ι.Μ.  Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο, έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων του κτιρίου. Ο πανοσιολογιότατος ήταν και αυτός που χοροστάτησε της τελετής.
Δείτε βίντεο του KarditsaLive.Net από την τελετή των εγκαινίων:
Το νέο αστυνομικό τμήμα, με δύναμη 22 ατόμων, στεγάζεται στο πρώην δημαρχείο αλλά και δημοτικό σχολείο, το οποίο παραχωρήθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα και με έξοδα του Δήμου έγιναν εσωτερικές και εξωτερικές εργασίες διαμόρφωσης, προκειμένου να παραδοθεί έτοιμο στην Ελληνική Αστυνομία.  
Όπως διαπίστωσαν όλοι οι παριστάμενοι στην σημερινή τελετή, οι οποίοι είχαν και την ευκαιρία να ξεναγηθούν, μετά την ολοκλήρωση των εγκαινίων, στο χώρο,  πρόκειται για ένα πολύ λειτουργικό σε υποδομές κτίριο που πληροί το σύνολο των απαιτούμενων προδιαγραφών ενός σύγχρονου αστυνομικού τμήματος.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του προαυλίου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, δείγμα και της καθολικής και πάγιας απαίτησης για λειτουργία αστυνομικού τμήματος. Πέραν των προαναφερομένων επισήμων παρέστησαν ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Ντίτορος, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Τσιάκος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, οι δήμαρχοι Σοφάδων και Αργιθέας κ.κ. Σκάρλος και Τσιβόλας αντίστοιχα, ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Σβάρνας, διοικητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας κ. Νάνος, ο γραμματέας της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντωνίου ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καρδίτσας κ. Τσιούκης, οι πρώην βουλευτές κ. Σκόνδρα και κ. Καφαντάρης.
Μεγάλη ήταν επίσης η συμμετοχή της ηγεσίας του στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας. Συγκεκριμένα παρέστησαν από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας ο Επιθεωρητής Β. Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Δραγατάκης, ο Γενικός Θεσσαλίας Υποστράτηγος κ. Κουτσάφτης, οι Ταξίαρχοι και Αστυνομικοί Διευθυντές Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων κ.κ. Καραπιπέρης, Αγάκος, Τόλιος και Σπηλιόπουλος αντίστοιχα. 
Εκ μέρους της πυροσβεστικής ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος κ. Τζουβάρας και εκ μέρους των ενόπλων Δυνάμεων ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος κ. Ζερβάκης και ο αρχηγός τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος ιπτάμενος κ. Μπλιούμης.
Χαιρετισμούς απεύθυναν ο κ. Κουτσάφτης, ο κ. Τσιαντής, ο κ. Τσουβάλας και ο κ. Λάππας. Όλοι ανεξαιρέτως μίλησαν για μία πολύ σημαντική μέρα τόσο για την ελληνική Αστυνομία όσο και για την τοπική κοινωνία που αναδεικνύει το ότι η καλή συνεργασία και η διάθεση να ακουστούν και να εισακουστούν οι ανάγκες των πολιτών, μπορούν να φέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα όπως το σημερινό. 
Επίσης επισημάνθηκε από την πλειοψηφία των ομιλητών, ότι η περιοχή που είναι άκρως τουριστική είχε ανάγκη την ύπαρξη αστυνομικού τμήματος, ενώ ζητήθηκε να υπάρξει συνεργασία με τους πολίτες και εκατέρωθεν σεβασμός.
Ακόμα έγινε ευρεία αναφορά στην προσπάθεια των τοπικών παραγόντων που επί χρόνια προσπάθησαν με κάθε τρόπο για να φθάσουμε στη λειτουργία του τμήματος και ειδικά της ηγεσίας του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, όπως και της Αστυνομικής Δ/νσης Καρδίτσας. 
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γραμματέας του υπουργείου κ. Αναγνωστάκης που μίλησε για μία συνεχής προσπάθεια εξωστρέφειας της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου αλλά και της ηγεσίας του Σώματος είναι η συμφιλίωση της Ελληνικής Αστυνομίας με την ελληνική κοινωνία. 
Σ’ αυτά τα πλαίσια είπε δημιουργούνται νέοι θεσμοί που θέλουμε να είναι δίπλα στον πολίτη και πλέον η αστυνομία είναι παρούσα, εκεί που έλειπε δεκαετίες. Εδώ έκανε ευρεία αναφορά στις κινητές αστυνομικές μονάδες που αποτελούν βασικό μέρος αυτού του σχεδιασμού όπως και τον τοπικό αστυνόμο.
«Αστακός» ο νομός Καρδίτσας
Ακολούθως ο κ. Αναγνωστάκης έπλεξε πραγματικά το εγκώμιο του Αστυνομικού Δ/ντη Καρδίτσας κ. Καραπιπέρη λέγοντας ότι είναι από τους ανθρώπους που αφοσιώνονται σε αυτό που η πατρίδα τους αναθέτει και έχει καταφέρει, με τους συνεργάτες του, να έχει η αστυνόμου στο νομό Καρδίτσας 21 άτομα περισσότερα από τις οργανικές θέσεις. 
Συγκεκριμένα 302 είναι οι οργανικές θέσεις, 323 είναι τα άτομα που υπηρετούν. Αυτό σημαίνει, συνέχισε ότι στην Καρδίτσα από αστυνόμευση, για να εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας είστε πολύ καλά. Μάλιστα, λίγο αργότερα χαρακτήρισε την Καρδίτσα «αστακό».
Παρουσίαση των διοικητών του τμήματος
Στην συνέχεια ο κ. Αναγνωστάκης προχώρησε στην παρουσίαση των δύο αστυνόμων που είναι διοικητές του τμήματος και πρόκειται για δύο κυρίες. Για να γίνουμε κατανοητοί η σημερινή διοικητής θα αφήσει την θέση της σε 15 ημέρες στη νέα διοικητή. Έτσι αρχικά παρουσιάστηκε η κ. Μπάκαβου και ακολούθως η κ. Στάθη που αναλαμβάνει συντόμως τα καθήκοντά της. 
Αναμνηστικές πλακέτες
Μετά την ξενάγηση στο νέο αστυνομικό σταθμό αποδόθηκαν εκατέρωθεν τιμητικές πλακέτες. Ανάμεσα σε αυτούς που τιμήθηκαν ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Τσιαντής για την προσφορά του στην Αυτοδιοίκηση και η οικογένεια Γαλαγάλα, η οποία συνέβαλε στον εξοπλισμό του τμήματος με έπιπλα και γραφεία.
Π.Κ.- karditsalive.net
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια