Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αντιπροσωπεία της Ένωσης ΝΑ Αττικής στα Μεσόγεια

Την Τετάρτη, 19/07/2017 και ώρα 18:00, τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Β’ Αντιπρόεδρος Ηλίας ΒΡΕΝΤΑΣ και ταμίας Νίκος ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ, και
οι αντιπρόσωποι της Ένωσης στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., Βαγγέλης ΜΠΟΥΖΑΣ και Δημήτρης ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ πραγματοποίησαν σειρά επισκέψεων στα:
Α.Τ. Κερατέας
Τ.Α. Κερατέας
Β’. Τμήμα Τροχαίας νοτιοανατολικής Αττικής (πρώην Τ.Τ. Κερατέας)
Τμήμα Διαβατηρίων Κερατέας
Α.Τ Λαυρεωτικής (πρώην Α.Τ. Λαυρίου)
Τ.Α. Λαυρεωτικής (πρώην Τ.Α. Λαυρίου)
Τμήμα Αλλοδαπών Λαυρίου
όπου συζητήθηκαν εκτενώς με τους συναδέλφους θέματα - προβλήματα που αφορούν τις συγκεκριμένες Υπηρεσίες.
Δυστυχώς, στα Τμήματα Τάξης Κερατέας και Λαυρίου η κατάσταση που επικρατεί είναι αποκαρδιωτική. Η Παρούσα δύναμη που παρουσιάζουν τα ανωτέρω Τμήματα αγγίζει, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, το 1/3 της Οργανικής.
Επιπλέον, η σημαντικότατη αυτή έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με τα μέτρα που ζητούνται καθημερινά, είτε προς φύλαξη στόχων (π.χ. Λατομείο - Σκοπευτήριο Μαρκοπούλου, Ιππόδρομος, Hot Spot Λαυρίου, φύλαξη προσώπων) είτε προς ενίσχυση άλλων Διευθύνσεων (π.χ. Μεταγωγών), αναγκάζουν τις ανωτέρω Υπηρεσίες να υπολειτουργούν. Πόσο μάλλον τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο κατά την οποία οι συνάδελφοι λαμβάνουν τις προγραμματισμένες άδειές τους.


Από την άλλη μεριά, στα Τμήματα Ασφαλείας Κερατέας και Λαυρίου η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη. Παρ’ όλα αυτά, στις διαταγές ενίσχυσης για μέτρα στο κέντρο της Αθήνας, εξυπακούεται ότι οι Υπηρεσίες των Μεσογείων πρέπει όσο το δυνατόν να απαλλάσσονται, λόγω του απομακρυσμένου της περιοχής.


Στο Β’. Τμήμα Τροχαίας νοτιοανατολικής Αττικής (πρώην Τ.Τ. Κερατέας), παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους ασκούντες τη διοίκηση Αξιωματικούς (υλικοτεχνικό εξοπλισμό – συντήρηση οχημάτων, τήρηση Π.Δ. που αφορούν το ωράριο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού), η συγκεκριμένη κομβική Υπηρεσία για να εξακολουθήσει να λειτουργία άρτια, χρήζει άμεσης ενίσχυσης με ανθρώπινο δυναμικό. Είναι γεγονός ότι την καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε, η αυξημένη κίνηση στην περιοχή των Μεσογείων, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο των αστυνομικών του συγκεκριμένου Τμήματος Τροχαίας.


Στο Τμήμα Διαβατηρίων Κερατέας, οι συνάδελφοι μας ενημέρωσαν σε ότι δεν αντιμετωπίζουν σε γενικές γραμμές κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα.
Όσον αφορά το Τμήμα Αλλοδαπών Λαυρίου, ενημερωθήκαμε πως δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα, παρά το μειωμένο αριθμό υπηρετούντων εκεί συνάδελφων (κατά το χρόνο επίσκεψης ένας αστυνομικός βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία) παρά μόνο κάποια περιστασιακά μέτρα προς άλλες Διευθύνσεις (π.χ. Μεταγωγών).
Ως Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής θα συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις για ενίσχυση των Υπηρεσιών που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια της νοτιοανατολικής, αλλά και την απεμπλοκή τους από τα συνεχή μέτρα.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                  ΚΑΚΑΒΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια