Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος: Όζει η υπόθεση της συνομιλίας Καμμένου με ισοβίτη

«Γιατί ο κ. Καμμένος μίλησε δώδεκα φορές με τον κατάδικο ισοβίτη για ναρκωτικά και πώς εξηγείται η διάρκεια των 21 λεπτών συνολικής τηλεφωνικής επικοινωνίας, όταν το μόνο που
έκανε, κατά τα όσα ισχυρίστηκε, ήταν να τον προτρέψει να πει την αλήθεια; Επίσης, στο πλαίσιο ποιας ακριβώς αρμοδιότητάς του έλαβε χώρα η ως άνω επικοινωνία και ποιο είναι το ‘‘ζήτημα εθνικής ασφάλειας’’ σε μια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, όπως ισχυρίστηκε από το Βήμα της Βουλή;». Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος θέτει στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή σε επερώτηση που συνυπογράφει.
Στην επερώτηση, με πρώτο υπογράφοντα τον τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΝΔ, βουλευτή Καβάλας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, υπογραμμίζεται ότι «εν μέσω θερινού καύσωνα και χιλιάδων τόνων σκουπιδιών που κατακλύζουν τη χώρα, αφόρητη δυσοσμία αναδύεται από την υπόθεση εμπλοκής στελεχών της κυβέρνησης, με προεξάρχοντα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, στους χειρισμούς διεκπεραίωσης ποινικής υπόθεσης διακίνησης τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών, έτσι ώστε να επηρεαστεί ουσιωδώς η έκβασή της».
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι «η κυβέρνηση δια της συμπεριφοράς στελεχών της απαξιώνει συστηματικά τους θεμελιώδεις θεσμούς της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, ενώ έχει επιχειρήσει επανειλημμένως παρεμβάσεις στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, θεωρώντας αυτήν ως πρόσφορο πεδίο για την άσκηση πολιτικής επιρροής προς την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων, κατά παράβαση της συνταγματικώς κατοχυρωμένης αρχής της διάκρισης των εξουσιών». Επίσης, υποστηρίζουν ότι «οι πολίτες απαιτούν να μάθουν την αλήθεια, καθώς βλέπουν παρακρατικές συμπεριφορές στη σκοτεινή αυτή υπόθεση που δεν έχουν καμία σχέση με μια δημοκρατική και πολιτισμένη χώρα». Γι’ αυτό το λόγο ζητούν επιπλέον να πληροφορηθούν, μεταξύ άλλων:
Αν υπήρξε επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον λιμενικό υπάλληλο κ. Χριστοφορίδη, ο οποίος φέρεται ότι έχει ασκήσει πίεση στον Γιαννουσάκη, προκειμένου να αλλάξει στοιχεία της κατάθεσής του και γιατί ακόμη δεν έχει διαταχθεί έρευνα για τον εν λόγω λιμενικό υπάλληλο.
Αν υπήρξε επικοινωνία του κ. Καμμένου με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, κα Τζίβα, η οποία μετέβη στο σωφρονιστικό κατάστημα όπου κρατείται ο Γιαννουσάκης στις 11:30΄ το βράδυ στις 17/01/2017 και παρέμεινε εκεί μέχρι τις 3:30΄ της επόμενης.
Πώς γνώριζε ο κ. Καμμένος ότι ο Γιαννουσάκης θα δεχόταν επίσκεψη στη φυλακή από την ως άνω Εισαγγελική λειτουργό, όπως ισχυρίζεται ο τελευταίος.
Αν υπήρξε επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον Αρχιφύλακα του σωφρονιστικού καταστήματος, όπου κρατείται ο Γιαννουσάκης, όπως ισχυρίζεται ο τελευταίος.
Πώς γνωρίζει ο Υ.ΕΘ.Α. ότι «οι κοριοί της ΕΥΠ έχουν καταγράψει συνομιλίες βουλευτών της ΝΔ», όπως ανέφερε κατά την απάντηση του στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Άδωνη Γεωργιάδη.

Αν ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, γνώριζε τις ενέργειες του κ. Καμμένου.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια