Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο κοντός, η θεία, τα δέντρα, τα ψιλά και τα χοντρά είχαν νόημα για την Οικονομική Αστυνομία

Με τις επ' αυτοφώρω συλλήψεις των περισσοτέρων μελών των δύο κυκλωμάτων με τα ποτά-"μπόμπες" οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι έχουν "δέσει" δικογραφικά την υπόθεση. Με την
ταυτόχρονη επιτήρηση τουλάχιστον έξι... στόχων, τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας πέρασαν χειροπέδες σε συνολικά 22 άτομα, ανάμεσά τους και τα τέσσερα αρχηγικά στελέχη.

Αρχηγός της πρώτης οργάνωσης θεωρείται ένας 47χρονος, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης νόμιμης ποτοποιίας, ενώ της δεύτερης φέρεται ως εγκέφαλος 63χρονη, η οποία είναι αφανής διαχειρίστρια άλλης νόμιμης ποτοποιίας.

Και στις δύο περιπτώσεις, με βιτρίνα τις νόμιμες επιχειρήσεις, σε παράνομα παρασκευαστήρια έφερναν λαθραία αιθυλική αλκοόλη από τη Βουλγαρία σε πολύ χαμηλή τιμή και έφτιαχναν με δική τους συνταγή τα ποτά, που τα διακινούσαν σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης.

Οι αστυνομικοί είδαν ότι έφερναν την πρώτη ύλη από τη Βουλγαρία, δηλώνοντας εμπόρευμα πριονίδι και με τέτοιο κάλυπταν τις δεξαμενές, για να περάσουν τα σύνορα.
Χρησιμοποιούσαν -όπως πάντα σε τέτοια κυκλώματα- τηλέφωνα "φαντάσματα" και μιλούσαν με κωδικούς για να μην γίνονται αντιληπτοί.

Αποκαλούσαν "κοντό" τον 47χρονο αρχηγό του Α΄κυκλώματος και "θεία" την 63χρονη εγκέφαλο του Β' κυκλώματος. Όταν θα έκαναν μία μεταφορά, έλεγαν από τηλεφώνου "θα πάμε για μπάνιο". Την νταλίκα την είχαν ονοματίσει "κίτρινη", τις ετικέτες των μπουκαλιών "χαρτάκια" και τη δεξαμενή "πετσέτα".

Πολλές φορές, μάλιστα, εννοούσαν τα αντίθετα από αυτά που έλεγαν για να μπερδέψουν τις αρχές.
Για παράδειγμα έλεγαν "όχι την Πέμπτη", αλλά πήγαιναν την Πέμπτη.

Οι συναλλαγές γίνονταν πάντοτε δια ζώσης, για να μην υπάρχουν αποδείξεις τραπεζών, στους τουλάχιστον τέσσερις μήνες δράσης τους.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια