Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διασυνδέσεις με ακραίες οργανώσεις στην Αλβανία οι τέσσερις δράστες της ληστείας στα Γιάννενα

Στον εισαγγελέα Ιωαννίνων οδηγήθηκαν με μία σειρά κατηγοριών, κακουργηματικού χαρακτήρα, οι 


τέσσερις Αλβανοί, που συνελήφθησαν μετά από  ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο. Πρόκειται για τέσσερα άτομα νεαρής ηλικίας, η δράση των οποίων βρίσκεται στο μικροσκόπιο της αστυνομίας.
Οι δράστες, μετά την προθεσμία που ζήτησαν, την ερχόμενη Τρίτη θα απολογηθούν στον ανακριτή, οπότε θα αποφασιστεί η προφυλάκισή τους ή όχι.
Οι τέσσερις Αλβανοί, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Αστυνομία, κινήθηκαν πεζοί από τα σύνορα και είχαν φτάσει μέχρι την Περίβλεπτο, όπου στοχοποίησαν ένα θερμοκήπιο, αλλά δεν προχώρησαν σε καμία ενέργεια. «Ήταν θρασείς, έφτασαν έξω από τα Γιάννενα νομίζοντας ότι έκαναν περίπατο στην περιοχή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Γιάννης Βασιλάκος.
Γιάννενα: Οι Αστυνομικοί ξετρύπωσαν τους ληστές - Είχαν κρυφτεί σε δάσος - Αυτό είναι το καλάσνικοφ που είχαν μαζί τους

Από τα στοιχεία που διαθέτει η αστυνομία, προκύπτει ότι είχαν ξανάρθει στην περιοχή, μάλιστα γνώριζαν καλά πολλά σημεία αλλά και τις διόδους.
«Ο τρόπος δράσης τους, ο οπλισμός που έφεραν, ο τρόπος που λειτούργησαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων, καταδεικνύουν την επικινδυνότητά τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κώστας Σκούμας και συμπλήρωσε ότι διερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αστυνομία έχει σοβαρές ενδείξεις για διασυνδέσεις της ομάδας των τεσσάρων με ακραίες οργανώσεις στην Αλβανία, γεγονός που μπορεί να δικαιολογήσει και την έλευση στα Γιάννινα του Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος.
Η δήλωση άλλωστε του κ. Δραγατάκη, ότι «είναι πολύ σημαντικό ότι εξαρθρώθηκαν στην αρχής της δράσης τους, γιατί θα μπορούσαν να μας βάλουν σε μία σοβαρή κρίση», αποτυπώνει ότι η ομάδα των τεσσάρων δεν είναι απλά μία από τις ομάδες των κακοποιών που δρουν στην ελληνοαλβανική μεθόριο.... 

Πηγή: epiruspost
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια