Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παπαγγελόπουλος: «Για πρώτη φορά η διαπλοκή χάνει μάχες»

Απάντηση στις αιχμές κατά της κυβέρνησης από τις Δικαστικές Ενώσεις δίνει μέσω της «Εφ.Συν.» ο 

αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, επισημαίνοντας ότι αν και αποτελούν κατ’ εξοχήν επιστημονικά σωματεία, από τη στιγμή που εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υπάρξει «έστω και μία ανακοίνωση δικαστικής ένωσης που να μην αντιπολιτεύεται άμεσα ή έμμεσα τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση».
Εξίσου επικριτικός είναι αναφορικά με τη στάση που κρατά η αντιπολίτευση και μερίδα των ΜΜΕ κάνοντας λόγο για «φεουδαρχική αντίληψη κάποιων, ότι η εξουσία είναι αποκλειστικό προνόμιό τους και ότι η Δικαιοσύνη τούς ανήκει και πρέπει να την ελέγχουν».
Ο κ. Παπαγγελόπουλος εκτιμά τέλος ότι «για πρώτη φορά η διαπλοκή χάνει μάχες, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε δεν τόλμησαν καν να της αντιπαρατεθούν είτε αναγκάζονταν να συνθηκολογήσουν μαζί της».
• «Η Ενωση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τον ανεύθυνο τρόπο με τον οποίο όργανα της πολιτείας προσεγγίζουν ζητήματα απονομής Δικαιοσύνης», αναφέρει πρόσφατη ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία αφήνει σαφείς αιχμές προς το πρόσωπό σας και προς τον Παύλο Πολάκη. Ταυτόχρονα, η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ΜΜΕ κατηγορούν ευθέως την κυβέρνηση για αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης ως «θεσμικού εμποδίου». Πώς απαντάτε;
Εχω πει δημόσια ήδη ότι οι Δικαστικές Ενώσεις είναι κατ’ εξοχήν επιστημονικά σωματεία. Από τη στιγμή όμως που ο ελληνικός λαός ανέθεσε τη διακυβέρνηση της χώρας στη σημερινή κυβέρνηση δεν θυμάμαι να υπήρξε έστω και μία ανακοίνωση Δικαστικής Ενωσης που να μην αντιπολιτεύεται άμεσα ή έμμεσα τη δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση και το περιεχόμενο της να μην έχει έντονα συνδικαλιστικό ή, ακόμη χειρότερα, συντεχνιακό χαρακτήρα.
Θα θέτω δε συνεχώς το ερώτημα μέχρι να δοθεί ικανοποιητική απάντηση: γιατί άραγε η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον θεσμό της Δικαιοσύνης έχει κατρακυλήσει στις τελευταίες θέσεις στους αντίστοιχους δείκτες καταγραφής τα τελευταία 15 χρόνια; Γιατί η Δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει στην 9η θέση από πλευράς αξιοπιστίας και 20 μονάδες προς τα κάτω ως προς τα ποσοστά του ελληνικού λαού που την εμπιστεύονται;
Τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά πρέπει να τις δώσουν όσοι από τις δικαστικές ενώσεις υπογράφουν τις ανακοινώσεις τους, κυρίως στον εαυτό τους αλλά και στον ελληνικό λαό που είναι ο τελικός και αδέκαστος κριτής όλων μας.
Ως προς την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ΜΜΕ που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη ως θεσμικό εμπόδιο, η ερμηνεία μου είναι ότι αυτό οφείλεται στη φεουδαρχική αντίληψη κάποιων, ότι η εξουσία είναι αποκλειστικό προνόμιό τους και ότι η Δικαιοσύνη τούς ανήκει και πρέπει να την ελέγχουν.
Δεν μπορούν να δεχτούν ότι ένα μικρό κόμμα πριν από λίγα χρόνια, όχι μόνο επιβραβεύτηκε από τον ελληνικό λαό αλλά παραμένει στην εξουσία τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, παρά τα όνειρα θερινής νυκτός για «αριστερή παρένθεση» και ότι η Δικαιοσύνη για πρώτη φορά δεν ελέγχεται απόλυτα απ’ αυτούς.
Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι η αντιπολίτευση και τα φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν για άλλη μια φορά τη Δικαιοσύνη στην προσπάθειά τους να πλήξουν την κυβέρνηση, ολισθαίνοντας αυτοί σε θεσμική εκτροπή.
• Ολόκληρη η συνέντευξη στην «Εφ.Συν. - Σαββατοκύριακο» που κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο 15 Ιουλίου.
efsyn.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια