Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στην Αμυγδαλέζα επιτροπή του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος με Αντιπροσωπεία του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 14 Ιουλίου
2017, το Προαναχωρησιακό Κέντρο Φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα,
όπου κρατούνται μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία της εθελούσιας επιστροφής μέσω του ΔΟΜ ή και στη διαδικασία επανένωσης οικογενειών.
Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν οι βουλευτές Ελένη Σταματάκη και Αφροδίτη Σταμπουλή, καθώς και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Κατερίνα Κνήτου, Πάνος Λάμπρου και οι Φώτης Ανδρεόπουλος και Λένα Κουγέα.
Η αντιπροσωπεία συζήτησε αναλυτικά με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, τον Διευθυντή της Δ/νσης Αλλοδαπών Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Λουζιώτη, τον Υποδιευθυντή της ίδιας Υπηρεσίας Α/Δ Σωτήριο Νικολακόπουλο και τον διοικητή του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Αμυγδαλέζας, αναφορικά με τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μίλησαν με μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων, τόσο για τις συνθήκες κράτησης- για τις οποίες υπήρξε κοινή παραδοχή ότι έχουν σαφώς βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν-, όσο και για την παραμονή στο χώρο, ειδικότερα των ασυνόδευτων παιδιών και των ανηλίκων, που βιώνουν τραυματικά την εγκατάλειψη της πατρίδας τους.
Αντάλλαξαν επίσης απόψεις και διερεύνησαν τρόπους βελτίωσης της παραμονής των μεταναστών και προσφύγων, με κάθε εφικτό τρόπο, πάντα σε σχέση με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.
Η αντιπροσωπεία ευχαρίστησε τους αρμοδίους για την ενημέρωση και συμφώνησε να υπάρξει συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την προώθηση του κυβερνητικού έργου, στο προσφυγικό -μεταναστευτικό ζήτημα.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια