Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χωρίς νερό και φαγητό οι πυροσβέστες στις πυρκαγιές σε Μεσσηνία και Λακωνία

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 

καταγγέλλει ότι στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε Μεσσηνία και Λακωνία τις ημέρες του καύσωνα, οι πυροσβέστες δεν είχαν να πιουν νερό κι ούτε τους πήγε κανείς φαγητό.
Οσον αφορά δε στη Λακωνία, εκεί ναι μεν υπήρχε «διοικητική μέριμνα για την τροφοδοσία τους», αλλά δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πυροσβεστών.  
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Για πολύ κακή τύχη των πολιτών και του οικιστικού περιβάλλοντος εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του καταιγιστικού καύσωνα πυρκαγιές σε περιοχές της Μεσσηνίας και Λακωνίας. Ολοι οι συνάδελφοί μας με αυταπάρνηση και αυτοθυσία υπερέβαλαν εαυτούς σώζοντας ζωές και περιουσίες, μη εγκαταλείποντας μέρα και νύχτα το πεδίο της μάχης εναντίον των πυρκαγιών.
Δυστυχώς, παρά το ότι οι συνάδελφοί μας στάθηκαν πάνω από το ύψος των περιστάσεων, εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα το οποίο τιμούμε όλοι μας, η ηγεσία έκανε το παν να τροχοπεδήσει την υπεράνθρωπη αυτή προσπάθεια. Η απαραίτητη διοικητική μέριμνα (τροφοδοσία) δεν ήταν η ενδεδειγμένη, παρατηρήθηκαν κρούσματα έλλειψης πόσιμου νερού (παρόλο που στη χώρα επικρατούσαν συνθήκες καύσωνα) και φαγητού. Στην πυρκαγιά της Λακωνίας δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα έλλειψης διοικητικής μέριμνας αλλά η κούραση του προσωπικού ήταν μεγάλη μέχρι να σβήσει η φωτιά, αλλά δυστυχώς συνεχίζεται αφού  πυροσβεστικές δυνάμεις της περιφέρειας βρίσκονται ακόμα και τώρα στην περιοχή, αναγκάζοντας σε επιφυλακή και συνεχή καταπόνηση συναδέλφους που επανδρώνουν και τα οχήματα της εν λόγω πυρκαγιάς αλλά και των υπηρεσιών που ανήκουν. Δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα που ορίζονται για την προστασία των πυροσβεστών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν κρούσματα θερμοπληξίας και τραυματισμών και από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.
Λυπούμαστε και διαμαρτυρόμαστε συλλογικά για την ανωτέρω κατάσταση και δεσμευόμαστε συλλογικά να πράξουμε ό,τι είναι απαραίτητο και εφικτό για να σταματήσει αυτός ο επαναλαμβανόμενος φαύλος κύκλος της αδιαφορίας προς τους μάχιμους συναδέλφους, ο οποίος δύναται να επιφέρει εκτός των ανωτέρω και κίνδυνο ζωής στο πεδίο της μάχης με τη φωτιά».
eleftheriaonline.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια