Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι καθημερινές αιτίες που κάνουν τα πόδια μας να πρήζονται


Μετά από μια δύσκολη μέρα, το μόνο που ονειρεύεσαι είναι να γυρίσεις στο σπίτι και να βγάλει τα παπούτσια σου.

Στην πραγματικότητα νιώθεις ότι τα πόδια σου «χτυπάνε» και έχουν απλά διπλασιαστεί σε μέγεθος, κάνοντας σε να υποφέρεις από τους πόνους που αυτή η κατάσταση μπορεί να σου προκαλέσει.

Τα πόδια θεωρούνται ότι είναι από τα πιο ταλαιπωρημένα μέλη του σώματος, καθώς είναι τα πρώτα που υφίστανται την κούραση από τους καθημερινούς εξοντωτικούς ρυθμούς.

Ποιες είναι οι καθημερινές αιτίες που ενοχοποιούνται για το πρήξιμο στα πόδια;

Ορθοστασία

Η παρατεταμένη ορθοστασία προκαλεί οίδημα στα κάτω άκρα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε τακτικά διαλείμματα και να βάζετε τα πόδια σας πάνω από το ύψος της καρδιάς για να επανέλθει η κυκλοφορία του αίματος.

Μήπως φταίνε τα παπούτσια;

Μπορεί η μόδα να επιτάσσει για τις γυναίκες τα ψηλοτάκουνα ή όσα έχουν κορδόνια αλλά δεν είναι ότι καλύτερο για την υγεία των ποδιών σας. Και αυτό γιατί όσα ασκούν πίεση στα πόδια περιορίζουν την κίνηση των υγρών και οδηγούν σε πρήξιμο. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα διαλέξετε παπούτσια προσέξτε αυτά να στηρίζουν την καμάρα του ποδιού ώστε να απορροφούν τους κραδασμούς.

Παραπανίσια κιλά

Τα παραπανίσια κιλά ενοχοποιούνται για το πρήξιμο στα πόδια. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι περισσότερες εγκυμονούσες που διανύουν το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, υποφέρουν από πρήξιμο στα κάτω άκρα. Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, επιλέξτε άνετα παπούτσια και κρατήστε τα πόδια σας όσο μπορείτε σε οριζόντια θέση για να τα ξεκουράζετε. Παράλληλα, επιβάλλεται να χάσετε τα παραπανίσια κιλά για να απαλλαγείτε από το δυσάρεστο αυτό σύμπτωμα.

Κακή κυκλοφορία του αίματος

Η φλεβίτιδα ή η φλεβική ανεπάρκεια είναι δυνατόν να προκαλέσουν πρήξιμο στα πόδια. Κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας, προκειμένου να διαγνώσει το πρόβλημα και να σας συστήσει την κατάλληλη αγωγή.

Μόλυνση

Τα βακτήρια και οι μύκητες των ποδιών μπορεί να προκαλέσουν λοίμωξη στα πόδια με αποτέλεσμα τη δημιουργία εξανθήματος και φλεγμονής.


Πηγή: healthreport.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια