Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θραύση κάνει και στη Ρόδο η μεθαμφεταμίνη

Ποινικές διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών με τη μορφή της κατοχής και αγοράς, άσκησε χθες η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, σε βάρος ενός 36χρονου Πολωνού, που συνελήφθη για δεύτερη φορά, για κατοχή σημαντικής ποσότητας μεθαμφεταμίνης.




Η υπόθεση έρχεται να καταδείξει για πολλοστή φορά την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται σε επίπεδο Υπουργείων Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης το θέμα της διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών στη χώρα αφού παρά το γεγονός ότι νέες ναρκωτικές ουσίες, παράγωγες της αμφεταμίνης, άκρως επικίνδυνες, εξαπλώνονται με μεγάλη ταχύτητα, κανείς δεν έχει ακόμη μεριμνήσει για να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των ναρκωτικών ουσιών και να διώκονται αναλόγως.


Η καταστολή του φαινομένου της διακίνησης παραγώγων αμφεταμινούχων ουσιών κυρίως μεθαμφεταμινούχων, που κάνουν θραύση στις πιάτσες των ναρκομανών της Ρόδου και πωλούνται ακόμη και μέσω του διαδικτύου είναι πραγματικά αδύνατη, ενώ για όσες υποθέσεις έχουν εξιχνιαστεί και οι δράστες έχουν οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, μετά από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο Χημείο, προέκυψε ότι δεν έχουν κανένα ποινικό ενδιαφέρον!


Το γεγονός αυτό φέρεται να «εκμεταλλεύεται» και ο Πολωνός, αφού τέτοια φέρεται να είναι η τύχη όμοιας δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος του το Δεκέμβριο του 2016.


Πιο συγκεκριμένα ο 36χρονος Πολωνός συνελήφθη την 25η Ιουλίου 2017, από στελέχη του τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Ρόδου στην Μεσαιωνική Πόλη.


Λιμενικοί, με τη συνδρομή στελεχών Τελωνείου Ρόδου προέβησαν σε έλεγχο του 36χρονου και στην κατοχή του βρέθηκε μία πλαστική συσκευασία, η οποία περιείχε τρεις μικρότερες όμοιες, με ποσότητες πιθανότατα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, μικτού βάρους 20,6 γρ., 20,5 γρ., και 11,4 γρ. αντίστοιχα, καθώς και υπολείμματα περίπου 8,4 γρ., της ίδιας ουσίας, συνολικού μικτού βάρους 60,9 γρ. γραμμαρίων.


Έπειτα από έλεγχο των στοιχείων του στη βάση δεδομένων SIS II διαπιστώθηκε ότι υφίσταται εις βάρος του μέτρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.


Ο ίδιος απολογούμενος, υποστήριξε ότι η ουσία που βρέθηκε στην κατοχή του είναι χημική και ότι την αγοράζει νόμιμα από το διαδίκτυο και ότι την προορίζει για ιδίαν χρήση.
Όπως διατείνεται βάζει στο νερό του μισό γραμμάριο από την ουσία αυτή, που του δίνει δύναμη και ενέργεια. Ισχυρίστηκε ότι την χρησιμοποιεί στο γυμναστήριο αλλά και στις νυχτερινές του εξόδους, ενώ βελτιώνει τις σεξουαλικές του επιδόσεις!!


Υποστήριξε ακόμη ότι αγόρασε 70 γραμμάρια της συγκεκριμένης ουσίας, έναντι 350 ευρώ, από την Σλοβακία και ότι του την έφερε στη Ρόδο μια φίλη του.
Ομολόγησε επίσης ότι έχει κάνει χρήση κοκαΐνης στο παρελθόν την οποία αγόρασε από άγνωστο στην οδό Ορφανίδου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λιμενικοί, που επιλήφθηκαν της έρευνας, βρήκαν στο κινητό του συνομιλίες με διάφορα άτομα, με τα οποία διαπραγματεύεται την διάθεση ποσοτήτων της συγκεκριμένης ουσίας.


Ο ίδιος είπε ότι πρόκειται για φίλους του που θέλουν να δοκιμάσουν και ότι του δίνουν χρήματα γιατί είναι άνεργος.
Ο ίδιος κατηγορούμενος έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, τον Δεκέμβριο του 2016.
Είχε συλληφθεί συγκεκριμένα την 27η Δεκεμβρίου 2016 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.


Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου πραγματοποίησαν έρευνες με τη συμμετοχή σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών σε εταιρείες ταχυμεταφορών και εντοπίστηκε ένα δέμα που περιείχε ουσίες. Όταν το δέμα παρελήφθη από τον Πολωνό οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και σε έρευνα που ακολούθησε βρήκαν στο εσωτερικό του κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη συνολικού βάρους 66 γραμμαρίων σε 7 συσκευασίες.


Ακολούθησε έρευνα στην οικία του με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού κι εκεί βρέθηκε ένας 51χρονος ημεδαπός.


Εντός της οικίας βρέθηκε μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, extre από την αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας, πλαστικά σακουλάκια για την συσκευασία ναρκωτικών και στο δωμάτιο του δεύτερου ένα αεροβόλο πιστόλι και μία σακούλα με λαθραίο καπνό βάρους 32 γραμμαρίων.
Προέκυψε από την προανάκριση που ακολούθησε ότι αποστολέας του δέματος με τα ναρκωτικά από την Πολωνία είναι ένας ομοεθνής του 36χρονου, τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητας του οποίου ερευνώνται.


Ο 36χρονος διατείνεται ότι οι ουσίες που του απεστάλησαν και παρέλαβε είναι νόμιμες και ότι τις προμηθεύτηκε μέσω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο έναντι 220 ευρώ. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι αγόρασε τις ουσίες για ιδίαν χρήση και ότι σκόπευε να τις χρησιμοποιήσει τις ημέρες των εορτών.
Για τις αποστολές χρημάτων που απεικονίζονται σε extre, που βρέθηκαν στην οικία του, υποστήριξε ότι αφορούν χρήματα που οφείλει σε φίλους του.


Απολογούμενος ενώπιον της Ανακρίτριας υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη ουσία που βρέθηκε στην κατοχή του, έχει την επωνυμία «4ΕΜΑ» και διατίθεται νόμιμα. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για μεθαμφεταμίνη και υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη ουσία πωλείται από την ίδια ιστοσελίδα έναντι 600 ευρώ.


Τόνισε επίσης ότι προόριζε την ουσία για ιδίαν χρήση σε κάποιο νυχτερινό κέντρο, που θα διασκέδαζε την περίοδο των εορτών κι ότι κάνει χρήση αυτής από τον Σεπτέμβριο του 2016.
Σημειώνεται ότι από τις έρευνες που διεξήγαγαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, προέκυψε ότι ο 36χρονος αγόρασε τις ουσίες από ηλεκτρονικό κατάστημα στο internet που λειτουργεί στην Πολωνία και ότι στο ίδιο κατάστημα πωλούνται πλήθος ουσιών ακόμη κι ορισμένες που διαφημίζονται ως συνθετική κοκαϊνη!! 

Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρίσταται η δικηγόρος κ. Μαρία Κρικοπούλου.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια