Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι Απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλειας για τις επιθέσεις στη Δικαιοσύνη

H Πανελλήνιος Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (Π.Ο.Α.Σ.Α.), με αφορμή τις

 επαναλαμβανόμενες αδικαιολόγητες επιθέσεις που δέχεται η Δικαιοσύνη, εκφράζει την έντονη ανησυχία της και ανακοινώνει τα παρακάτω:

Οι άκριτες  δηλώσεις της Κυβέρνησης, δεν αποτελούν προϊόν καλόπιστης κριτικής, αλλά προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης και κλονισμού της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους λειτουργούς της. Ταυτόχρονα δημιουργούν έντονο προβληματισμό, γιατί γίνονται σε μια συγκυρία όπου τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, κάτω από τη «δαμόκλεια σπάθη» των μνημονίων, συνεχώς συρρικνώνονται και οι πολίτες αισθάνονται κάθε μέρα και πιο απροστάτευτοι απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές και νομοθετικές παρεμβάσεις, που «πόρρω» απέχουν από τις βασικές αρχές του κράτους δικαίου και της αναλογικής κατανομής των βαρών.
 
Είναι πέραν από εμφανής η προσπάθεια της «αδηφάγου» εκτελεστικής εξουσίας  να παρεμβαίνει, ή να υποκαθιστά την νομοθετική λειτουργία και να μη σέβεται τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων της Χώρας, όπως π.χ. τις  αποφάσεις του Σ.τ.Ε. (2192/2014 για την αντισυνταγματικότητα του Ν.4093/2012 και 1128/2016 για την αντισυνταγματικότητα του Ν.4307/2014).Έτσι παραβιάζεται η θεμελιώδης αρχή της διάκρισης των εξουσιών και  ακυρώνεται η Δικαστική εξουσία ως εγγυητική λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
  
Οι φορείς της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας δεν έχουν «την έξωθεν καλή μαρτυρία» για να στρέφονται κατά της δικαστικής εξουσίας, όταν έχουν την κύρια ευθύνη, τόσο  για την δημιουργία της κρίσης, όσο και την έξοδο από αυτή, αφού αρνούνται πεισματικά να δουν τα πραγματικά αίτια για τις παθογένειες που μας «παρέδωσαν» στα μνημόνια και να κάνουν τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να βγούμε από αυτά.
 
Σε αυτό το πλαίσιο είναι  επικίνδυνη οποιαδήποτε επίθεση εις βάρος της ισότιμης και ισόκυρης  εξουσίας του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος, που είναι η   ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Είναι επικίνδυνη οποιαδήποτε προσπάθεια, υπονόμευσης,  ποδηγέτησης και υποταγής της δικαιοσύνης στην εκτελεστική εξουσία.

Αλλοίμονο εάν αλλοιωθεί η βασική και θεμελιώδης υποχρέωση των Δικαστών να κρίνουν τις υποθέσεις με βάση το Σύνταγμα, χωρίς να υπολογίζουν σκοπιμότητες και πολιτικές επιδιώξεις. Τότε θα καταρρεύσει και το τελευταίο «οχυρό» της δημοκρατικής λειτουργίας.
  

Η Π.Ο.Α.Σ.Α., τα μέλη της οποίας διαχρονικά υπηρέτησαν ένα Κράτος Δικαίου για μια ευνομούμενη Κοινωνία, συμπαρίστανται στην διωκόμενη από την κυβερνητική εξουσία δικαιοσύνη, την οποία θεωρεί θεματοφύλακα όλων των μέχρι σήμερα κατακτημένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

saealarisas.blogspot.g


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια