Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αλλαγή Ζωής - του Κωνσταντίνου Τζέκη

Πρόσφατα επισκέφθηκα ένα  κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης εξαρτημένων ανθρώπων. Βρίσκεται στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, σε μια μονοκατοικία που προορίζονταν κάποτε για βίλλα και
τώρα φιλοξενεί ψυχές που διψάνε για νηφαλιότητα. Μέσα σε ένα κτήμα κατάφυτο με ελιές και απομονωμένο από την υπόλοιπη ζωή, θαρρείς και κτίσθηκε για τον σκοπό αυτόν. Ιδανικές συνθήκες, ιδανικό περιβάλλον, πολιτισμός και καθαριότητα.
Μέσα στο σπίτι κουρασμένες υπάρξεις προσδοκούν τη θεραπεία τους από τη μάστιγα των ναρκωτικών, του οινοπνεύματος, του τζόγου και του internet, όλοι τους εξαρτημένοι και κοινωνικά από τον λόγο αυτόν περιθωριοποιημένοι.
Όμως η λάμψη στα μάτια τους και η απόφασή τους να αντισταθούν στις απαιτήσεις των ελαττωμάτων τους, μαρτυρούν την θετική τους πορεία προς την διάσωση και την κοινωνική επανένταξη, υγιείς και ξαναγεννημένοι.
Πίσω τους, στηρίγματα ζωής, σωτήρες και άγιοί τους οι επιστήμονες που τους  κουράρουν. Υπομονετικοί, γνώστες του αντικειμένου των εξαρτήσεων και των εκδηλώσεων του πάθους τους, βαδίζουν με σιγουριά πλάι σ’ αυτόν που θα ήθελε να σφίξει τα δόντια και να θεραπευθεί.
Η μέθοδος θεραπείας τους, ότι το πιο σύγχρονο στη διεθνή βιβλιογραφία των εξαρτήσεων, χωρίς υποκατάστατα ή άλλα φάρμακα, το δε κόστος διαμονής, σίτισης, ιατρικής και ψυχολογικής υποστήριξης, προσιτό για κάθε βαλάντιο. Μόνη τους βοήθεια η ενδυνάμωση του πιστεύω του ασθενή, γιατί για ασθενείς πρόκειται και η προσεκτική ανάβαση προς τη σωτηρία βήμα-βήμα. Αν καμιά φορά το βήμα σταθεί μετέωρο, είναι εκεί να ενδυναμώσουν την απόφαση του ασθενή τους και να θεριέψουν την θετική του στάση.
Κάτι σαν κολυμβήθρα αναβάπτισης, σαν προκήπιο Παραδείσου, σαν εργαστήρι ανάπλασης της χαμένης αυτοπεποίθησης και ψυχολογίας.
Το κέντρο λειτουργεί με διακριτικότητα και εχεμύθεια όλο το 24ωρο, πως θα μπορούσε άλλωστε διαφορετικά και το βρίσκει κάποιος που ενδιαφέρεται για μια πραγματική αναγέννηση του ανθρώπου του στα τηλέφωνα 2392062515, 6948362450, 6945784070 ή στο site www.allagizois.gr
  Παλαιότερα πιστεύονταν ότι ο δρόμος των εξαρτήσεων οδηγεί στο θάνατο. Σήμερα οι νέες μέθοδοι δίνουν ελπίδες. Πολλές ελπίδες.
Είναι κρίμα να μην ακολουθήσουμε το δρόμο της ανάστασης των προσφιλών μας προσώπων, μένοντας στη μιζέρια και την απογοήτευση, περιμένοντας σαν εξιλέωση το θλιβερό μαντάτο. Αυτό που μπορεί να αποφευχθεί. Αρκεί να το αποφασίσουν αυτοί που το ζουν.
 ΥΓ. Ο Κωνσταντίνος Τζέκης είναι Αντιστράτηγος εα της ΕΛΑΣ, τέως Διοικητής μεγάλων υπηρεσιών της Αστυνομίας και τέως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Θεσσαλονίκης
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια