Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συμβολική κατεδάφιση του εξωτερικού τοίχου των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού

Συμβολική κατεδάφιση του εξωτερικού τοίχου των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού  θα 



πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιουλίου στις 12.30 το μεσημέρι παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και του δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη. Παράλληλα θα παραχωρηθεί στον Δήμο μια μεγάλη έκσταση, όπου θα δημιουργηθεί πνεύμονας πρασίνου και χώρος αναψυχής.

Όπως, επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχετική ανακοίνωσή του, το έργο της κατεδάφισης είχε καθυστερήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και με πρωτοβουλία του υπουργού επισπεύσθηκαν οι διαδικασίες και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση της περιοχής, την οποία έχει αναλάβει η περιφέρεια Αττικής.

Πριν από μερικούς μήνες είχε γίνει κατεδάφιση και της δεύτερης πτέρυγας των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Ταυτόχρονα απελευθερώθηκε και μία έκταση 10 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί στον δήμο για την αξιοποίησή της και τη δημιουργία χώρου πρασίνου και αναψυχής.

Ο νέος αυτός χώρος θα περιλαμβάνει τεχνητή λίμνη, παιδικές χαρές και μονοπάτια για περιπάτους ενώ θα προσφέρει στους επισκέπτες του και WiFi. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής, θα κοστίσει 3.968.000 ευρώ και έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2017.

Η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή στην εικόνα του σημείου που βρίσκονται οι γυναικείες φυλακές ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2007, όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή των γυναικείων φυλακών στον Ελαιώνα Θηβών. Λίγους μήνες μετά, τον Οκτώβριο του 2008, μεταφέρθηκαν εκεί οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Στον Κορυδαλλό παραμένουν η πτέρυγα των υποδίκων γυναικών και η δικαστική αίθουσα.

Τον Ιανουάριο του 2010 ξεκίνησε το έργο κατεδάφισης των γυναικείων φυλακών, ολοκληρώθηκε όμως η κατεδάφιση μόνο του ενός κτιρίου. Στις 8 Νοεμβρίου 2011 με την υπ' αριθμ. 100216 ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παραχωρείται στον Δήμο Κορυδαλλού τμήμα 10 στρεμμάτων του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών.

tovima.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια