Σε κατασκηνώσεις για την «τιμωρία» των χάκερ προσανατολίζεται η βρετανική κυβέρνηση!


Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει πιλοτικά ένα νέο τρόπο για να συνετίσει τους νεαρούς χάκερς.

Το το σύστημα αυτό μάλιστα, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, θα υιοθετηθεί σε ολόκληρη τη χώρα, εάν όλα δουλέψουν σωστά.

Συγκεκριμένα, οι έφηβοι που έχουν συλληφθεί για αδικήματα στο Διαδίκτυο θα αποστέλλονται σε ένα είδος κατασκήνωσης για να παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια, τα οποία πιθανόν θα συμβάλουν στο να τους αποτρέψουν να συνεχίσουν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το πρώτο δοκιμαστικό αυτού του προγράμματος στο Μπρίστολ, υπό την αιγίδα της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκληματολογίας (NCA). Σε αυτό συμμετείχαν συνολικά επτά νεαροί χάκερς, οι οποίοι ήταν γνωστοί στις αρχές για αδικήματα που είχαν διαπράξει στο Διαδίκτυο, δήλωσε ο 'Ιθαν Τόμας, υπεύθυνος επιχειρήσεων της NCA.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι νεαροί πληροφορήθηκαν σχετικά με την υπεύθυνη χρήση των δεξιοτήτων τους στο Ίντερνετ, ενώ παράλληλα έλαβαν συμβουλές από ειδικούς σχετικά με τις επιλογές τους να εργαστούν στο μέλλον σε εταιρείες κυβερνοασφάλειας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Τόμας στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, οι συμμετέχοντες του προγράμματος θα παρακολουθούνται ώστε να διαπιστωθεί εάν αυτό συνέβαλε θετικά στη ζωή τους.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
_