Ενημερωτικές συναντήσεις για την Υγεία στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια έκλεισε ο πρώτος κύκλος των ενημερωτικών ιατρικών συναντήσεων που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Κάθε μήνα σχεδόν, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Μαγνησίας, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας και του υπηρεσιακού στρατιωτικού γιατρού, ειδικού παθολόγου, Χρήστου Μπασαγιάννη, από το ιατρείο της 33ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν επίκαιρα ιατρικά θέματα.

Κύριο χαρακτηριστικό των παραπάνω ενημερωτικών συναντήσεων, όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, ήταν το έμπρακτο ενδιαφέρον του προσωπικού, που εκφράστηκε με τη μεγάλη προσέλευση παρά το φόρτο εργασίας και χωρίς να παραβλεφθεί στο ελάχιστο ο μεγάλος όγκος των καθημερινών υποχρεώσεων.

 Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν επίσης το γεγονός, αναφέρει, ότι το προσωπικό συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις εκφράζοντας ενδιαφέρουσες απόψεις και απορίες, προγραμματίζοντας μάλιστα και με πρωτοβουλίες το θέμα κάθε επόμενης ενημέρωσης. Αυτό καταδεικνύει -κατά τη Διεύθυνση- αφενός την ανάγκη της έγκυρης, σύγχρονης και σωστής ιατρικής ενημέρωσης για επίκαιρα θέματα υγείας, αφετέρου την ευαισθητοποίηση της Διεύθυνσης για σωστή ενημέρωση του προσωπικού της, με βασικό γνώμονα την πρόσληψη και την προάσπιση της υγείας του.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, συζητήθηκαν τα σύγχρονα ιατρικά δεδομένα που αφορούν στην αύξηση όσο και στην ελάττωση του σωματικού βάρους, οι πολλαπλές και σοβαρές ιατρικές και ψυχολογικές συνιστώσες της σύγχρονης αυτής επιδημίας, όσο και η ανάγκη συστηματικής ιατρικής προσέγγισης που αφορά τόσο στη διερεύνηση, όσο και στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το θέμα του σωστού και ενδεδειγμένου ελέγχου που πρέπει να διενεργείται σε ενήλικες, άνδρες και γυναίκες, το σωστό ανάλογα με την ηλικία φύλλο και ιστορικό check- up.

Επίσης, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν τα σύγχρονα επικαιροποιημένα ιατρικά δεδομένα, αποσαφηνίζοντας έτσι σκοτεινά σημεία, με σκοπό τη στοχευμένη προληπτική ιατρική εξέταση και τη μείωση των άσκοπα και άκαιρα πραγματοποιούμενων απεικονιστικών και εργαστηριακών εξετάσεων.

Αφουγκραζόμενη η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας τον σφυγμό και τις αγωνίες των οικογενειών, πραγματοποίησε ενημερωτική επιστημονική εκδήλωση που αφορούσε στην προάσπιση της υγείας των υποψηφίων για τις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ εφήβων. Απαντήθηκαν ερωτήσεις των ενδιαφερόμενων γονέων που αφορούσαν στην πρόληψη των λοιμώξεων, στη σωστή διατροφή, στους κινδύνους υγείας που εγκυμονούν κατά την προετοιμασία των υποψηφίων, ενώ συζητήθηκαν με τη βοήθεια της στρατιωτικής ψυχολόγου Λαμπρινής Καρπούζου θέματα ψυχολογικής στήριξής τους. Κορωνίδα του πρώτου κύκλου των εκδηλώσεων ήταν η ανοιχτή επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, για όλο το ένστολο προσωπικό της Μαγνησίας (Στρατός, ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό και Πυροσβεστικό Σώμα) και αφορούσε τις επιπτώσεις του άγχους στην υγεία.

Στην ανοιχτή και για το κοινό εκδήλωση αυτή με συμμετοχή εκπροσώπων του Ιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου, αναλύθηκαν και παρουσιάστηκαν διεξοδικά και εμπεριστατωμένα οι σύγχρονες ιατρικές απόψεις από τον ειδικό παθολόγο Χρήστο Μπασαγιάννη (που ήταν και ο προεδρεύων της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης), τον στρατιωτικό ειδικό καρδιολόγο Δημήτρη Γιαννόγλου και την υπηρεσιακή ψυχολόγο με βαθμό αστυνόμου Β΄ Μαρία Γιαννακού.
Ακολούθησε χρήσιμη συζήτηση με το κοινό, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά το πρόδηλο ενδιαφέρον και τη μεγάλη σημασία διοργάνωσης ανάλογων πρωτοβουλιών και από άλλους φορείς, σώματα ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις.

Αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία από τη διοργάνωση όλων αυτών των εκδηλώσεων, και πάντα με κύριο γνώμονα την έγκυρη και σύγχρονα επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση του προσωπικού, κυρίως στον άξονα της πρόληψης και προάσπισης της υγείας, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, με συντονιστή τον υπηρεσιακό γιατρό ειδικό παθολόγο Χρήστο Μπασαγιάννη, προγραμματίζει νέο κύκλο επιστημονικών εκδηλώσεων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. «Ευελπιστούμε στη συμμετοχή και άλλων ειδικών, με τα θέματα που θα αναπτυχθούν, επιστημόνων, και στην ανάληψη πρωτοβουλιών και από τα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις», αναφέρει.

taxydromos.gr
_