Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Ακέφαλο” το υπερ-τμήμα!

«Ακέφαλο» μένει το μοναδικό αστυνομικό τμήμα του νομού Ηρακλείου, όπου η πολυαναμενόμενη



 και γεμάτη κενά και παραλείψεις αναδιάρθρωση είχε ουσιαστική εμπλοκή. Πρόκειται για το νέο, ενοποιημένο, θεωρητικά κι όχι πρακτικά ενισχυμένο τμήμα Μινώα Πεδιάδος, πρώην Αρκαλοχωρίου, το οποίο μένει σύντομα χωρίς διοικητή! Τι κι αν το Α.Τ Καστελλίου υποβιβάστηκε σε αστυνομικό σταθμό για να ενισχυθεί το νέο «υπερτμήμα» Αρκαλοχωρίου. Οι μεταθέσεις των αξιωματικών που αποφασίστηκαν αφήνουν χωρίς διοικητή το νέο «αστυνομικό δημιούργημα», το οποίο έχει να επιτηρεί μια αρκετά μεγάλη σε έκταση και πληθυσμό περιοχή.

Ο σημερινός διοικητής του, κ. Στέλιος Καρακούδης, όπως έχει γράψει εδώ κι αρκετές ημέρες η «Π», αλλάζει πόστο, ενώ αλλαγές αποφασίστηκαν και σε άλλα τμήματα και υπηρεσίες. Νούμερο δύο στην ιεραρχία του συγκεκριμένου τμήματος είναι ένας υπαστυνόμος Α, ο οποίος κατά πληροφορίες από συναδέλφους του, δεν φαίνεται να επιθυμεί να αναλάβει τα «ηνία» του τμήματος.

Για το ποιος θα είναι ο νέος διοικητής στο Αρκαλοχώρι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί κάτι επίσημο. Αξιωματικός της τοπικής ΕΛ.ΑΣ μάς είπε ότι το κενό θα καλυφθεί μόλις υπάρξει ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να έχει εκτελεστεί η μετάθεση, δηλαδή την επομένη της 31ης Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις σκέψεις των επικεφαλής είναι λύση στο πρόβλημα να δοθεί με αποσπάσεις αξιωματικών, κάτι που έχει γίνει και τα προηγούμενα χρόνια σε άλλα τμήματα της υπαίθρου, όπως αυτό στη Βιάννο και στις Μοίρες. 

Οι αλλαγές

Εκτός από τον κ. Καρακούδη, ο οποίος μετατίθεται και αναλαμβάνει χρέη υποδιοικητή στην Τροχαία Ηρακλείου με νέο διοικητή τον Αστυνόμο Β, Μ. Μουρτζάκη, αλλαγή υπηρεσίας αποφασίστηκε και για τον σημερινό διοικητή της Τροχαίας κ. Μ. Ζαϊμάκη, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα στο ΤΑΕ Ηρακλείου. 

Ο σημερινός διοικητής του ΤΑΕ κ. Δ. Αντωνάκης αναλαμβάνει διοικητής στο Α.Τ Μαλεβιζίου, στη θέση του κ. Ανδρέα Ταβερναράκη. Για τη μετάθεση του κ. Ταβερναράκη φημολογείται ότι θα υπάρξει και νέο πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ηγεσία της Αστυνομίας. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρουν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο κ. Ταβερναράκης ενδέχεται να αναλάβει διοικητής της διμοιρίας.


Του Θάνου Περβολαράκη - patris.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια