Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κίνα: Γιατί «έφαγε» μαύρο ο Γουίνι το αρκουδάκι;


Είτε έχουμε παιδιά είτε όχι, είτε μας αρέσει είτε όχι, η αλήθεια είναι ότι όλοι γνωρίζουμε τον Γουίνι, το μικρό αρκούδο που λατρεύει το μέλι.

Όσοι, όμως, τώρα αναζητούν ή αναρτούν φωτογραφίες του Γουίνι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα θα βλέπουν στο εξής μαύρη οθόνη και ένα μήνυμα «το περιεχόμενο αυτό είναι παράνομο».

Στο Weibo, το κινεζικό αντίστοιχο του Twitter, καθώς και οι χαρακτήρες «Weini xiao xiong» («Γουίνι το μικρό αρκουδάκι» στα κινεζικά), αλλά και οποιοδήποτε σχόλιο επ' αυτού έχει απαγορευτεί ως παράνομο περιεχόμενο.

Το πανταχού παρόν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο WeChat, που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην Κίνα, κατήργησε την εικόνα του μικρού αρκούδου από τη σειρά με τα αυτοκόλλητα που διαθέτει, αλλά οι χρήστες μπορούν ακόμη να αναρτούν και να αποστέλλουν δικές τους εικόνες με το φανταστικό διάσημο χαρακτήρα που δημιουργήθηκε στη Βρετανία τη δεκαετία του 1920.

«Καημένε μικρέ Γουίνι. Τι κακό έκανε αυτός ο αξιαγάπητος αρκούδος που λατρεύει το μέλι;» διερωτήθηκε ένας χρήστης του Weibo.


Στη χώρα, το συμπαθητικό αρκουδάκι είχε συγκριθεί κατά το παρελθόν με τον πρόεδρο της χώρας Σι Τζινπίνγκ.

Καθώς πλησιάζει το συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος το φθινόπωρο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο πρόεδρος Σι Τζίνπινγκ αναμένεται να λάβει μια νέα θητεία στην ηγεσία της χώρας, οι λογοκριτές του Πεκίνου είναι πολύ επιφυλακτικοί όταν πρόκειται για την προστασία της εικόνας του αρχηγού του κράτους.

Οι πρώτες συγκρίσεις μεταξύ του παχουλού αρκούδου και του ηγέτη της δεύτερης οικονομικής δύναμης παγκοσμίως έκαναν την εμφάνισή τους το 2013, όταν χρήστες του διαδικτύου τοποθέτησαν πάνω σε μια φωτογραφία του Σι Τζινπίνγκ και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μια εικόνα του Γουίνι και του φίλου του, του μικρού τίγρη.


Πηγή: news.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια