Νέες αποκαλύψεις για την κακοποίηση το βρέφους στην Πάτρα


Νέα στοιχεία σοκ έρχονται στη δημοσιότητα για το ζευγάρι των γονιών που κατηγορούνται για την κακοποίηση του μόλις 7 μηνών κοριτσιού που αποκαλύφθηκε στην Πάτρα.

Όπως έγραψε από χθες το tempo24, τον περασμένο Μάιο, συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι το βρέφος είχε χτυπηθεί στο μάτι.

 

Οι Αρχές ανέλαβαν τις έρευνες, τα συμπεράσματα των οποίων απέδειξαν ότι η καταγγελία είχε βάση και σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία εστάλη και στον Εισαγγελέα. Μετά το πρόσφατο περιστατικό, η δικογραφία ανασύρεται και συσχετίζεται.

 

Το ζήτημα όμως πλέον είναι και οι νέες αποκαλύψεις που κάνει το "Χαμόγελο του Παιδιού" για την ίδια μάνα.

 

Ανώνυμες καταγγελίες στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» είχε λάβει στο παρελθόν το Χαμόγελο του Παιδιού για τη μητέρα που κατηγορείται ότι κακοποίησε το ηλικίας επτά μηνών μωρό της στην Πάτρα.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, από το 2009 ως το 2011 πολίτες έκαναν ανώνυμες καταγγελίες για την κακοποίηση και παραμέληση από τη συγκεκριμένη γυναίκα των άλλων τριών ανήλικων παιδιών της.

 

Όπως αναφέρει, άμεσα είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές της περιοχής και τα παιδιά απομακρύνθηκαν από την οικογένεια και ζουν σε πλαίσιο παιδικής προστασίας.

 

Μετά τη δημοσιοποίηση της τραγικής ιστορίας για την κακοποίηση του βρέφους, το Χαμόγελο του Παιδιού επισημαίνει ότι κοινωνική λειτουργός του επικοινώνησε με το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπου δηλώθηκε η διαθεσιμότητα του οργανισμού τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

 

Τι δείχνουν από τις εξετάσεις

 

 

 

Καταπέλτης είναι η γνωμάτευση των γιατρών η οποία όπως αναφέρουν πληροφορίες θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

 

Οι γιατροί φέρεται να έχουν βρει κατάγματα στα πόδια, εγκαύματα, εκζυμώσεις και η ανάπτυξή του δεν ήταν φυσιολογική.

 

Κάτι που σημαίνει πως δεν τρεφόταν σωστά.

 

Οι ίδιοι οι γονείς, όπως έγραψε από χθες το tempo24, υποστήριξαν στους αστυνομικούς ότι τα χτυπήματα στο 7 μηνών κοριτσάκι τα προκάλεσε το κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο αδελφάκι του, καθώς και ότι τα εγκαύματα δεν είναι από τσιγάρο, αλλά από καυτό γάλα που έχυσε πάνω στο βρέφος το αδελφάκι του.

 

Οι γιατροί όμως από την πρώτη στιγμή τους διαψεύδουν. Κρίνουν ότι τα εγκαύματα προήλθαν από τσιγάρα που έσβηναν στο σώμα του.

 

Οι γονείς του άτυχου βρέφους συνελήφθησαν και χθες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Πάτρας, προκειμένου να απολογηθούν, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια. Ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την αύριο Τετάρτη και αποχώρησαν με χειροπέδες στα χέρια, κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες ορισμένων που είχαν μάθει για την ταυτότητά τους.

Πηγή: tempo24

_