Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διαφημιστικά εμποτισμένα με κοκαΐνη - Εντυπωσιακά ευρήματα της Δίωξης Ναρκωτικών

44 "χαρτόνια" με διαφήμιση εταιρείας συμπληρωμάτων διατροφής και 9 διαφημιστικά ημερολόγια του καρναβαλιού της Βραζιλίας έχουν κατασχέσει τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης
Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς το Γενικό Χημείο του Κράτους τους απάντησε ότι είναι από... κοκαΐνη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα τών αστυνομικών, μέλη καρτέλ ναρκωτικών έχουν βρει τον τρόπο να είναι η κοκαΐνη μη ανιχνεύσιμη ακόμα και από τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Υγροποιούν τη ναρκωτική ουσία και στη συνέχεια φτιάχνουν ένα φύλλο, λευκό στο χρώμα και με σαγρέ υφή (σαν ξεραμένη οδοντόκρεμα την περιγράφουν οι αστυνομικοί). Στις δύο πλευρές του φύλλου τοποθετούν τα αυτοκόλλητα διαφημιστικά.

60χρονος από τη Βενεζουέλα, ο οποίος μένει στη χώρα μας, πήγε στη Βολιβία, όπου και παρέλαβε τα φαινομενικά αθώα διαφημιστικά. Ταξίδεψε στη γειτονική Βραζιλία, απ'όπου τα έστειλε με το ταχυδρομείο στην Κρήτη.

Τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών πέρασαν χειροπέδες σε 22 μέλη, ανάμεσά τους ο 44χρονος αρχηγός και ο 62χρονος Κολομβιανός χημικός, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα, προκειμένου με ειδική επεξεργασία να κάνει τα διαφημιστικά και πάλι κοκαΐνη.

Είναι η πρώτη φορά, όπως είπαν κατά την παρουσίαση τής υπόθεσης ο Διοικητής της Ασφάλειας και ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, που εντοπίζεται κοκαΐνη σε τέτοια μορφή και ήδη αστυνομικές αρχές από ευρωπαϊκά κράτη και η DEA των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα ευρήματα των Ελλήνων αστυνομικών.

Μανώλης Ασαριώτης
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια