ΑΣΠΑ: Δεν προβληματίζουν κανένα οι τάσεις φυγής από ΔΑΕΘ, Δ/νση Θεσσαλονίκης και ΔΙΑΣ;

 Παραθέτουμε ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Αστυνομικών


Βλέποντας τα αιτήματα των συναδέλφων μας και τις μεταθέσεις που πραγματοποιήθηκαν, οφείλουμε να πούμε ότι είμαστε έντονα προβληματισμένοι.
Τα 2/3 των αιτήσεων και των προτάσεων αφορούσαν συγκεκριμένη Διεύθυνση, ενώ υπήρχε  μεγάλη επιθυμία αποχώρησης από την ΔΑΕΘ,την Διεύθυνση Αστυνομίας και την ΔΙΑΣ.
Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ενίσχυση της Διεύθυνσης Ασφαλείας, όπου μέχρι ένα σημείο φαντάζει λογική , εξαιτίας και της δημιουργίας 5 νέων Τμημάτων Ασφαλείας
τα οποία χρειάζονται περίπου 130 άτομα για να λειτουργήσουν και αποδυνάμωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας και της ΔΑΕΘ κατά κύριο λόγο.
Επίσης, οι επιθυμίες για τις συγκεκριμένες Διευθύνσεις προσθέτοντας την ΔΙΑΣ-ΖΗΤΑ-Περιπολικά Α.Δ. ήταν ελάχιστη.
Η εξήγηση απλή και ουδείς μπορεί να την αμφισβητήσει.
Οι συνάδελφοι πέραν του ότι έχουν κουραστεί τόσα χρόνια να κάνουν τους χαμάληδες, έχοντας αποκομίσει ειδικά σε ΔΑΕΘ και ΔΙΑΣ σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν έχουν κανένα απολύτως κίνητρο να παραμείνουν σε αυτές τις μάχιμες υπηρεσίες.Σε αυτό να προσθέσουμε ότι ο Μ.Ο. ηλικίας είναι 38-40 ετών και δεν υπάρχει καμία ανανέωση προσωπικού παρά την προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι με την δημιουργία δεξαμενών και για τις δύο υπηρεσίες.

Προτάσεις

Θέσπιση επιδόματος δικυκλιστή για ΔΙΑΣ-ΖΗΤΑ-Τροχαία, το οποίο βέβαια θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια.Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.Λεφτά υπάρχουν αν κοπούν από άλλες ανούσιες σπατάλες.

Άμεση επανεκκίνηση των εκπαιδεύσεων στην ΔΑΕΘ που θα αποτελέσει επιπλέον κίνητρο για τους συναδέλφους.

Αποχώρηση αποκλειστικά και μόνο με αντικατάσταση από τα Α.Τ. Μπορεί να βγήκαν κάπως κερδισμένα μέσω της αναδιάρθρωσης, είναι δεδομένο ότι σε λίγο καιρό η μισή και παραπάνω δύναμη τους θα βρίσκεται αποσπασμένη σε άλλες υπηρεσίες ειδικές και μη, αν δεν υπάρξει περιορισμός.

Υπάρχουν πολλές προτάσεις ακόμα για κίνητρα που μπορούν να δοθούν προς τους συγκεκριμένους συναδέλφους, τα οποία θα καταθέσουμε επίσημα για να τα προωθήσει στην Ομοσπονδία μας.

Αν Πολιτική και Φυσική Ηγεσία δεν υιοθετήσουν άμεσα την πρόταση μας για εσωτερικό κώδικα μεταθέσεων και δεν δώσουν κίνητρα παραμονής στις μάχιμες υπηρεσίες, σε λίγο οι διμοιρίες θα μετατραπούν σε ολιγομελείς ομάδες, τα ΑΤ σε ΚΕΠ και Αστυνομικούς σταθμούς και στην ΔΙΑΣ οι τετράδες δεν θα βγαίνουν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Υ.Γ. Δεν υπάρχει λογική στην μη ικανοποίηση αιτημάτων ενίσχυσης της ΔΑΕΘ
Υ.Γ.2 Αντί να χαίρεστε που υπάρχουν δεκάδες επιθυμούντες για την ΟΠΚΕ των τόσων επιτυχιών, δεν ικανοποιήσατε κανένα αίτημα.
Το γεγονός ότι στην Αθήνα υπάρχουν εξαπλάσιες ομάδες από ότι στην  Θεσσαλονίκη δεν λέει σε κανέναν τίποτα;Α.Σ.Π.Α.Θεσσαλονίκης
_