Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι Αστυνομικοί της Αχαΐας στο Αρχηγείο για τα προβλήματά τους

Πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της  20/7/2017, ευρεία σύσκεψη στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ύστερα από αίτημα της Ένωσής μας στην οποία και συμμετείχαν ο Αρχηγός
της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ Κωνσταντίνος, ο Επιτελάρχης του Αρχηγείου Αντιστράτηγος ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ Μιχαήλ, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος ΜΠΑΚΑΣ Αντώνιος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής Υποστράτηγος ΚΩΤΣΑΚΗΣ Γεώργιος, ο Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού, Ταξίαρχος ΒΟΛΥΡΑΚΗΣ Στυλιανός, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού Αστυνομικός Διευθυντής ΛΑΔΩΜΕΝΟΣ Μιχαήλ, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος και για την Ένωσή μας, ο Πρόεδρος ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Σταύρος και Αντιπρόεδρος ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ Χαράλαμπος. 

Στην ευρεία σύσκεψη, κατατέθηκε υπόμνημα στον Αρχηγό του Σώματος στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά τα αιτήματα της Ένωσής μας, και επιγραμματικά αναφέρονται  ως κάτωθι:   Ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου. 
 Ενίσχυση με Αστυνομικό Προσωπικό. 
 Ενίσχυση με μέσα οχήματα, μοτοσυκλέτες, αλεξίσφαιρα γιλέκα κλπ. 
 Απεμπλοκή από τη μεταγωγή κρατουμένων από τις φυλακές σε νοσηλευτικές μονάδες και δικαστήρια.  
 Απεμπλοκή από ξένα έργα όπως επίδοσης δικογράφων, μεταγωγές ψυχικά ασθενών, έλεγχος οικοδομών, λαϊκών αγορών κλπ. 
 Κατάργηση του μέτρου των περιπολιών.  
 Ίδρυση τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων στα πρότυπα των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.  
 Ορθολογική κατανομή της Αστυνομικής δύναμης στις υπηρεσίες.  
 Προσλήψεις νέων Αστυνομικών επαναφορά των 6.700 οργανικών θέσεων.    

Από τη δίωρη ευρεία Σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, αναπτύχθηκαν από τον Αρχηγό του Σώματος, οι θέσεις και κατευθύνσεις της Φυσικής Ηγεσίας και οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν για κάθε ένα από τα προαναφερόμενα ζητήματα, ενώ από τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ και από τον Πρόεδρο για τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης εκφράστηκε η πεποίθηση ότι ενέργειες και δράσεις πρέπει να έχουν άμεση προτεραιότητα.   

 Από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας δόθηκε εντολή στον Επιτελάρχη και στον Κλαδάρχη  Οικονομοτεχνικών να προβούν σε άμεσες ενέργειες αναφορικά με την εξασφάλιση πιστώσεων από Ευρωπαϊκά προγράμματα για την ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου στο ιδιόκτητο οικόπεδο που διαθέτει η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας στη συμβολή των οδών Ν.Ε.Ο. Πατρών - Αθηνών & Αμερικής.
 Για την ενίσχυση σε Αστυνομικό Προσωπικό δήλωσε ότι είναι περιορισμένες δυνατότητες λόγω του παγώματος των προσλήψεων και θα γίνει επανεξέταση για των αποσπάσεων για τους αποσπασμένους εκτός Αχαΐας, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί. 
 Για ενίσχυση με μέσα, οχήματα, μοτοσυκλέτες, αλεξίσφαιρα κλπ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει την συγκεκριμένη στιγμή διαγωνισμός σε εξέλιξη πλην όμως όταν δημοσιονομικά αυτό είναι εφικτό, θα πραγματοποιηθεί. 
 Για το θέμα της απεμπλοκής από τις μεταγωγές από τις φυλακές προς Νοσηλευτικές Μονάδες και Δικαστήρια, μας ενημέρωσε ότι υπάρχει κινητικότητα από τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. 
 Ομοίως θετική είναι η άποψή του για δημιουργία Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων στην Πάτρα το οποίο και θα εξεταστεί.

 Η Ένωσή μας πάντα με την  αρωγή και συμπαράσταση της Ομοσπονδίας  θα παρεμβαίνει τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο στη Φυσική και Πολιτική Ηγεσία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και εξεύρεση λύσεων, προς όφελος των συναδέλφων μας αλλά και της τοπικής κοινωνίας την οποία και υπηρετούμε



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια