Προσπάθησαν να περάσουν χιλιάδες ευρώ και παράνομα φυτοφάρμακα από το Τελωνείο των Κήπων

Σε χιλιάδες ευρώ και παράνομα φυτοφάρμακα έβαλαν STOP oι ελεγκτές του τμήματος Δίωξης του Τελωνείου των Κήπων.


Οι νέες επιτυχίες του Τελωνείου Κήπων περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δύο υποθέσεις με μετρητά και μία υπόθεση με φυτοφάρμακα. Πιο συγκεκριμένα:
Σε έλεγχο που διενήργησαν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας Τούρκκων Αρχών, το οποίο έκανε είσοδο στη χώρα μας βρέθηκαν στη χειραποσκευή του οδηγού ενενήντα χιλιάδες οχτακόσια ευρώ ενώ είχε δηλώσει ογδοντα πέντε χιλιάδες ευρώ και στη χειραποσκευή της συνοδηγού και συζύγου του οδηγού εξήντα πέντε χιλιάδες ευρώ για τα οποία δεν υποβλήθηκε η προβλεπόμενη δήλωση ρευστών διαθεσίμων. Το πρόστιμο που προβλέπεται ανέρχεται στο ποσό των σαράντα χιλιάδων ευρώ.
Σε άλλη περίπτωση τις προηγούμενες μέρες σαράντα εννέα πλαστικά δοχεία διαφόρων φυτοφαρμάκων αποπειράθηκε να εισάγει στη χώρα αλλοδαπός κάτοικος Σκοπίων. Τα ανωτέρω ήταν κρυμμένα σε διάφορα μέρη του οχήματός του και εντός των αποσκευών του.
Οι ελεγκτές του τμήματος Δίωξης ανακάλυψαν τις παραπάνω ποσότητες και συνέλαβαν τον ανωτέρω παραπέμπτοντάς τον στον αρμόδιο Εισαγγελέα μετά τον καταλογισμό προστίμου ύψους επτακοσίων πενήντα ευρώ.
e-evros.gr
_