Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Διπλωματική Αστυνόμευση. Ο νέος ρόλος των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ που πρέπει να γίνει αποδεκτός"

Το παρακάτω κείμενο εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr:



Η πρόσφατη υπόθεση με την ακύρωση της εκδήλωση των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων ( να είστε σίγουροι ότι μετά από αυτό έχουμε άλλα δεδομένα )  , το ανέδειξε καθαρά τελικά . 
Οι συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας  καλούνται πλέον να ασκήσουν πολιτική στα θέματα αστυνόμευσης . Σε ποιο χώρο όμως ??

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ δεν μπορεί να ¨εξέλθει¨ των πλαισίων του θεσμικού του ρόλου , οι αποφάσεις του υπουργού προστασίας του πολίτη ορίζονται στα πλαίσια της κομματικής οπτικής ή αποδίδονται σε αυτήν ενώ , οι αστυνομικοί υπάλληλοι δρουν στα πλαίσια των διαταγών και αποφάσεων της φυσικής ηγεσίας η οποία , σχεδόν πάντα  προάγει την πολιτική του Υπουργείου .
Τι σημαίνουν αυτά ?
Ότι , η ελληνική αστυνομία ( τα μέλη της )  θα πρέπει πάντοτε να προσαρμόζονται  στην πολιτική ιδεολογία και στην ¨φιλοσοφική θεώρηση¨ το εκάστοτε υπουργού και τελικά της κάθε κυβέρνησης .... όλοι το ξέρουμε αυτό .
Οι συνεχές  αυτές  "αναπροσαρμογές" απορυθμίζουν την λειτουργία του σώματος της ΕΛ.ΑΣ ,  προκαλούν κρίση ταυτότητας , μα το χειρότερο ¨απορυθμίζουν την πυξίδα ¨ της .
Στο τέλος συνυπάρχουν όλες οι τάσεις και οι νοοτροπίες μέσα στο σώμα  ( παλιές και νέες )  , δεν μπορούν  να συντονιστούν με αποτέλεσμα να προκαλείτε εκ των έσω , "πολυμερισμός " , έλλειψη συντονισμού και τέλος "αυτονόμηση " ... ότι χειρότερο .
Η κατάσταση αυτή προκαλεί ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ , δλδ περισσότερες αποφάσεις να λαμβάνονται  πλέον αναγκαστικά ,  κατευθείαν από το Αρχηγείο ή της Γενικές διευθύνσεις .... τα υπόλοιπα τα φαντάζεστε .
Από την άλλη , η αστυνόμευση ποτέ δεν θα ¨φτάνει¨ και αυτό γιατί σπεύδουμε να προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες αντί να ¨βγούμε από μπροστά τους ¨
Ποιο είναι το ¨πεδίο δόξης λαμπρό"  για τους συνδικαλιστές ?
Να κάνουν - μακριά από κόμματα - αυτά που δεν μπορεί το Αρχηγείο και αυτά που δεν έκανε ή δεν θα κάνει ο Υπουργός , προάγοντας το υπηρεσιακό συμφέρον , και την λύση διαχρονικών , κυρίαρχων και ζωτικής σημασίας για τη κοινωνία προβλημάτων , τάξης και ασφάλειας 
Ιδού η Ρόδος !!!

σημ.  Αρχές του Ιουλίου αναλαμβάνουν δράση οι ομάδες αντιχούλιγκανς που συστήσαμε με την βοήθεια πολιτών σε εννέα περιοχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη.


ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια