Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τιμούμε τους Ηρωικούς πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας

Μια τέτοια μέρα του Ιούλη του 2007, δύο Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας,χειριστές πυροσβεστικού αεροσκάφους, χάσαν την ζωή τους, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος κατά την
επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Ο Σμηναγός Δημήτριος Στοϊλίδης και ο Υποσμηναγός Ιωάννης Χατζούδης, προστέθηκαν στο Ηρώον των μαχητών, που έδωσαν εν καιρώ ειρήνης, την ίδια τους την ζωή για να αντιμετωπίσουν τις αδηφάγες φλόγες που τα καλοκαίρια σαρώνουν τη χώρα μας.

Η μνήμη της θυσίας τους, για μας είναι ταυτόσημη με τη μνήμη των δικών μας Πυροσβεστών που όλοι μαζί αποτελούν την ασπίδα της πατρίδας απέναντι στην πύρινη λαίλαπα.

Με την θλιβερή ανάμνηση της απώλειας των δύο παλικαριών, ενθυμούμαστε και την θυσία όλων των άλλων πιλότων πυροσβεστικών αεροσκαφών της Π.Α που δώσαν τη ζωή τους στον κοινό αυτό αγώνα.


Σήμερα η ΕΑΠΣ ως το ελάχιστο φόρο τιμής απέναντι στα στελέχη της Π.Α. που δώσαν τη ζωή τους στο κοινό καθήκον της πυρόσβεσης, καταθέτουμε πρόταση προς το Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και τον Αν.Υπουργό κ.Ν.Τόσκα, για την ανέγερση τιμητικού μνημείου ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ, δίπλα στο Πυροσβεστικό Ηρώον στο Χαλάνδρι.

Για το Δ.Σ. της ΕΑΠΣ
Με τιμή

Ο Πρόεδρος
Γ.Σταμούλης
Ο Γενικός Γραμματέας
Τ.Μανιάτης

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια