Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρομπότ ασφαλείας τα κάνει … μούσκεμα την πρώτη μέρα της εργασίας του!


Το νέο μέλος του προσωπικού σε ένα ακριβό συγκρότημα αγορών και γραφείων έχει ένα μεγάλο και σημαντικό καθήκον.

Είναι επιφορτισμένο με τη διατήρηση της τάξης και της διαπίστωσης οποιασδήποτε ύποπτης κίνησης. Η επιλογή του έγινε γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, μια και όπως μας ενημερώνει στην ιστοσελίδα η εταιρεία: «συλλέγει δεδομένα με τα «έξυπνα» μάτια και αυτιά του, στο έδαφος συμβάλλοντας στην προστασία των υπαλλήλων, των πελατών και της ιδιοκτησίας σας».


Ουσιαστικά αποτελεί το φρουρό ασφαλείας για όλους, πελάτες και εργαζόμενους. Φυσικά δεν μιλάμε για έναν άνθρωπο, αλλά για το ρομπότ ασφαλείας Knightscope K5, το οποίο έγινε το νέο μέλος του προσωπικού στο Georgetown Waterfront στην Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, η πρώτη του μέρα στη δουλειά δεν θα λέγαμε ότι στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, μια και πουθενά δεν αναφέρεται η ικανότητα του μηχανήματος να τερματίζει τη ζωή του! Αυτή ήταν η τύχη του Knightscope K5 στην Ουάσινγκτον, το οποίο έπεσε από μόνο του σε σιντριβάνι, με αποτέλεσμα να αποτελειωθεί!

Το γεγονός δεν έμεινε ασχολίαστο, με μια κοπέλα να γράφει στο Twitter: «Μας είχαν υποσχεθεί ιπτάμενα αυτοκίνητα, αντ’ αυτού πήραμε αυτοκτονικά ρομπότ»!


Μπορεί βεβαίως το κόστος της ενοικίασης ρομπότ να είναι φθηνότερο από το να πληρώνει κάποιος έναν ελάχιστο μισθό σ’ έναν έμψυχο εργαζόμενο, όμως αυτά δεν είναι και ακριβώς ο ορισμός του υπάλληλου του μήνα. Μπορούν να ανατραπούν από ανθρώπους που έχουν κάνει χρήση ουσιών, ενώ και να χτυπήσουν μικρά παιδιά, όπως έχει γίνει σε πολλές περιπτώσεις κατά το πρόσφατο παρελθόν. Ή ακόμα και να αποφασίσουν να τερματίσουν τη ζωή τους, όπως τώρα!

Όπως και να ‘χει, για όλους πάντως θα είναι βαρύ το «φορτίο» της Δευτέρας!


Πηγή: now24.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια