Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μήπως τελικά υπάρχει έλλειμμα συνδικαλιστικής διορατικότητας, αντίληψης, γνώσεων και διαχείρισης των προβλημάτων μας - κείμενο αστυνομικού

Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του bloko.gr: Το  Σάββατο 8 Ιουλίου υπήρξε συνάντηση της  ΠΟΑΣΥ  με την φυσική ηγεσία  της ΕΛ.ΑΣ.  η οποία παρίσταται  σύσσωμη
παρουσία και των επιτελαρχών και  διευθυντών των κλάδων . Η ΠΟΑΣΥ παρίστατο  με τρεις από τους 27 του ΔΣ .
Στην πολύωρη συνάντηση τέθηκαν-μεταφέρθηκαν  από την  ΠΟΑΣΥ  διάφορα θέματα  που απασχολούν την ομοσπονδία .
Απλά και συνδικαλιστικά ο τρόπος  και τα θέματα που θίχτηκαν  δυστυχώς μαρτυρούν το έλλειμμα  συνδικαλιστικής διορατικότητας, αντίληψης, γνώσεων και διαχείρισης των προβλημάτων μας. Ειδικότερα:
1. Ζητήσατε ενημέρωση για το πόρισμα της επιτροπής του ΥΠΕΘΑ με θέμα   την  εξέταση –αποσαφήνιση η  και τυχόν περαιτέρω προώθηση διαφόρων νομοθετικών ρυθμίσεων επί θεμάτων που άπτονται του νέου μισθολογίου  και λάβατε την απάντηση ότι όταν το πόρισμα θα είναι έτοιμο θα υπάρξει ενημέρωση σας .
Εάν δεν το έχετε αντιληφθεί , σας υπενθυμίζω,  ότι   στην επιτροπή συμμετείχαν  και εκπρόσωποι της Αστυνομίας άρα πάλι «κάποιοι»  γνωρίζουν στοιχεία  και  το πόρισμα της επιτροπής αλλά κυρίως  τις θέσεις φυσικής και πολιτικής ηγεσίας που κατατέθηκαν   στην επιτροπή από τους εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ.,  για την τυχόν προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων  για το νέο μισθολόγιο.
Εσείς απλά δεχθήκατε  ότι  υπηρεσιακή παράγοντες  πήγαν και συμμετείχαν στην επιτροπή του ΥΠΕΘΑ , άνευ θέσεων και προτάσεων  αλλά και δεν άκουσαν και δεν είδαν τίποτα  για το τι ειπώθηκε  στην επιτροπή  !
2. Αναφερθήκατε εκ νέου για την κατάργηση των 6.500  οργανικών θέσεων της αναδιάρθρωσης  αλλά αποφεύγεται σκόπιμα να υποβάλλεται το ερώτημα στην φυσική αλλά και πολιτική ηγεσία,  νυν και προηγούμενες, γιατί από την περιβόητη αναδιάρθρωση καταργήθηκαν  6.500  θέσεις μόνο στον βαθμό του Αστυφύλακα ;
Δηλαδή με την αναδιάρθρωση μετρήθηκαν οι αστυνομικοί και βρέθηκαν υπεράριθμοι μόνο οι Αστυφύλακες !!! Και αποφάσισαν την κατάργηση των  6.500 κενών θέσεων στο βαθμό του αστυφύλακα.
Και όταν  δεν υπάρχουν κενά στο βαθμό του αστυφύλακα πως θα  γίνουν προσλήψεις στην Αστυνομία. Εσείς απλά ζητάτε προσλήψεις σε έναν οργανισμό που   δεν έχει πλέον  κενές οργανικές  θέσεις!
3. Αναφέρατε  εκ νέου το θέμα των Ανθυπαστυνόμων,  μα δεν δώσατε λύση προ 3μήνου στην  επιτροπής κρίσεων και προαγωγών του αρχηγείου στην οποία συμμετείχατε  και συμφωνήσατε με το πόρισμα της επιτροπής όπου προτείνεται α) βαθμολόγιο για τους Ανθυπαστυνόμους και ειδικότερα στα 35 έτη υπηρεσίας κατεχόμενος  Α/Β  β) την  παράλληλη επετηρίδα από τον βαθμό του Α/Δ για όσους αξιωματικούς  δεν έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη υπηρεσίας  γ) την αύξηση των οργανικών θέσεων στο βαθμό του Α/Α για τους προερχόμενους αξιωματικούς από ΤΕΜΑ  ώστε να ξεμπλοκάρει η επετηρίδα τους.  Πλέον ένα ΠΔ απομένει και όπως ενημερωθήκατε είναι έτοιμο, για ολοκληρωθεί το πόρισμα της επιτροπής κρίσεων και προαγωγών.
Μόνο που ξεχάσατε  ότι η   υπηρεσιακή επιτροπή κρίσεων και προαγωγών που συμμετείχατε δεν ασχολήθηκε καθόλου με την  βαθμολογική εξέλιξη  του Ανακριτικού Αστυφύλακα.
4.Καθυστερεί δύο χρόνια το ΠΔ για  την εφαρμογή του ν 4336/15 , οδοιπορικά έξοδα ένστολων  ,  αλλά δεν τολμάτε να ρωτήσετε  δύο χρόνια ποιος  επεξεργάζεται  την έκδοση αυτού του περιβόητου ΠΔ ;  ποιος ζητάει τις συνεχόμενες παρατάσεις; κατατέθηκαν προτάσεις και ποιες από τους υπηρεσιακούς παράγοντες ;
5. Θέτετε θέμα επεξεργασίας των αυξημένων εισφορών  των τομέων πρόνοιας και επικουρικής ασφάλισης  αλλά δεν «αντιληφθήκατε» την αύξηση έως και 25% των χορηγούμενων εφάπαξ, με αναδρομική ισχύει όπως το μισθολόγιο,  σε βάρος των αποθεματικών των ταμείων  μιας και το νέο μισθολόγιο  έχει εκτινάξει τους βασικούς μισθούς των ανωτάτων αξιωματικών στα 3200 ευρώ και πάνω.
6. Θέσατε θέμα  για τις μεταθέσεις των αξιωματικών που αποφασίστηκαν από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο και αναφερθήκατε για  απαράδεκτες  τακτικές που εφαρμόσθηκαν  αλλά  περιέργως  η ΠΟΑΞΙΑ δεν έχει τοποθετηθεί  επί του θέματος έως και σήμερα !! Η  απάντηση  του αρχηγείου επί του θέματος ποια ήταν ;
ΥΓ 1 Η επιτροπή κρίσεων και προαγωγών του Αρχηγείου   συνεδρίασε και εξέδωσε πόρισμα πριν από  3 μήνες και το ΠΔ όπως σας ενημέρωσαν είναι έτοιμο.  Το ΠΔ  για τα οδοιπορικά έξοδα των αστυνομικών αν και ο νόμος εκδόθηκε πριν από δύο χρόνια γιατί δεν είναι έτοιμο!
ΥΓ 2 Για την ΔΑ Λέσβου  «συνδικαλιστές»  έγραψαν στο face book  της παράταξης  τους ότι  σε επίσκεψη τους σε υπηρεσίες της Λέσβου μεταξύ των άλλων διαπίστωσαν και «σοβαρά προβλήματα υγιεινής και ασφαλείας  για τους  συναδέλφους  που εκτελούν υπηρεσία στις εγκαταστάσεις της Μόριας». Φυσικά   αδυνατούν  να διατυπώσουν έστω και στο face book    για το ποιος ευθύνεται και ποιος  εκθέτει σε κινδύνους υγιεινής και ασφάλειας τους συναδέλφους.

   Λεωνίδας ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ
Αντιπρόσωπος της ΕΑΥ Ν Κοζάνης
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια