Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξαιρετική Πρωτοβουλία Από Δύο Αξιωματικούς Της Ελληνικής Αστυνομίας - Σύγγραμμα για το Κυβερνοέγκλημα , τα έσοδα για τα ορφανά τέκνα των συναδέλφων τους

Δύο αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισαν να "επιστρατεύσουν τις γνώσεις τους γύρω



 από το ζήτημα του εγκλήματος στον Κυβερνοχώρο", προκειμένου αφενός να βοηθήσουν το νομικό κόσμο που καταπιάνεται με πτυχές αυτής της μορφής της παραβατικότητας και αφετέρου να στηρίξουν εμπράκτως της οικογένειες συναδέλφων του.

    Ο λόγος για τους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Παπαθανασίου Αναστάσιο και κ. Γερμανο Γεώργιο που υπηρετούν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και συνέγραψαν ένα πολύ ενδιαφέρον Επιστημονικό σύγγραμμα για το Κυβερνοέγκλημα, τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου θα διατεθούν στα ορφανά τέκνα αστυνομικών. 


Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς καθ' όσον ο πρώτος εκ των αναφερομένων είναι γέννημα θρέμα Γιαννιώτης υπηρετώντας κατα το παρελθόν σε Υπηρεσία της Δ.Α Ιωαννίνων πρίν μετατεθεί για την Πρωτεύουσα όπου ρίσκαρε μεν αλλά τελικώς τα κατάφερε...

  Δείτε όλη τη σχετική ενημέρωση που μας εστάλη :


Επιστημονικό σύγγραμμα για το Κυβερνοέγκλημα από Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας - Τα έσοδα θα διατεθούν στα ορφανά τέκνα αστυνομικών


  Η διείσδυση των διαδικτυακών και υπολογιστικών συστημάτων στην καθημερινότητά μας, έχει διευρύνει σημαντικά τον αριθμό των εν δυνάμει θυμάτων κυβερνοεγκληματιών σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ παράλληλα έχει διαμορφωθεί ένα νέο τοπίο τεχνικών και νομικών προκλήσεων για τους εκπροσώπους των διωκτικών αρχών, τους δικαστικούς λειτουργούς και τους εμπειρογνώμονες – ειδικούς ασφαλείας ψηφιακών συστημάτων. Βασικό εργαλείο για την αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων τους και την απονομή της δικαιοσύνης, αποτελεί το ισχύον νομικό πλαίσιο κάθε χώρας, που λόγω της πολυπλοκότητας του αντικειμένου, δεν είναι εύκολα προσβάσιμο.


  Αυτό ακριβώς το εργαλείο φιλοδοξεί να αποτελέσει το Επιστημονικό Σύγγραμμα Νομοθεσίας για το Κυβερνοέγκλημα, των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας ΓΕΡΜΑΝΟΥ Γεωργίου και ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Αναστάσιου, το οποίο περιλαμβάνει, συστηματικά συγκεντρωμένη και κωδικοποιημένη, όλη την νομοθεσία για το Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο και την Ψηφιακή Εγκληματικότητα.


   Το ως άνω ερευνητικό πόνημα εκδόσεων Αντ. Ν. Σάκουλα Ε.Ε., συμπεριλήφθηκε στην επιστημονική Σειρά Ποινικών Επιστημών «ΠΟΙΝΙΚΑ», η οποία διευθύνεται από τους Καθηγητές Ποινικού Δικαίου & Ποινικής Δικονομίας κ.κ. Λεωνίδα ΚΟΤΣΑΛΗ καιΝικόλαο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).


   Στο βιβλίο εμπεριέχονται, μεταξύ άλλων, διατάξεις Ουσιαστικού Ποινικού Δικαίου, διατάξεις Δικονομικού Ποινικού Δικαίου, διατάξεις Διεθνούς Συνεργασίας, αλλά και νομοθετήματα σχετικά με τις προβλεπόμενες διαδικασίες διερεύνησης, ερευνών και δίωξης των εγκλημάτων στον Κυβερνοχώρο, τις διαδικασίες άρσης του απορρήτου τόσο μέσω των ηλεκτρονικών επικοινωνιών όσο και μέσω Διαδικτύου, συγκρότησης Κοινών Ομάδων Ερευνών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γνωμοδοτήσεις & Εγκυκλίους, σχετικές με το θέμα, ποινικού περιεχομένου, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς και αποφάσεις, πράξεις & κανονισμούς Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών (Α.Δ.Α.Ε., Α.Π.Δ.Π.Χ., Ε.Ε.Ε.Π. κ.λπ.). 


Ταυτόχρονα, τα νομοθετήματα συνοδεύονται από εκτεταμένη εισαγωγική μελέτη για το Έγκλημα στον ΚυβερνοχώροΤο βιβλίο των δύο Αξιωματικών, που υπηρετούν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και διαθέτουν αξιέπαινο επιστημονικό υπόβαθρο, μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο οδηγό και συνάμα «πλοηγό» νομοθεσίας για το Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο, τόσο για τους Νομικούς (Δικηγόροι, Δικαστές, εργαζόμενους στο σύστημα απονομής ποινικής δικαιοσύνης εν γένει), για τους εκπροσώπους των Αρχών Επιβολής του Νόμου (Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Στρατιωτικοί κ.λπ.), φοιτητές και σπουδαστές (Νομικών Επιστημών, Πληροφορικής, Σχολής Δικαστών, Αστυνομικών και Στρατιωτικών Σχολών κ.λπ.) αλλά και για επαγγελματίες εργαζομένους στο χώρο της Πληροφορικής.

   Αξίζει να επισημανθεί ότι τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα του βιβλίου, που αντιστοιχούν στους συγγραφείς, θα διατεθούν, μέσω του Ιδρύματος «Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας», υπέρ των ορφανών τέκνων των αστυνομικών, πυροσβεστικών και πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι γονείς των οποίων έπαθαν ή έπεσαν από βίαιο περιστατικό, είτε από τρομοκρατία, είτε από το οργανωμένο έγκλημα.


Τίτλος Βιβλίου: «ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα Ε.Ε.
ISBN: 978-960-596-109-1
Σύνολο σελίδων: 368
Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του βιβλίου εδώ:  https://goo.gl/0tYWG5


epirus-tv-news.gr 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια