Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

'Οχι, από την ΠΟΕΠΛΣ σε νέες "πατέντες" στα πλωτά του Λιμενικού

Ως προσπάθεια υποβάθμισης του σημαντικότερου επιχειρησιακού βραχίονα του Λιμενικού Σώματος,


σε μία εξαιρετικά κρίσιμη, για το Αιγαίο χρονική συγκυρία ερμηνεύει η ΠΟΕΠΛΣ το σχέδιο αλλαγής οτυ Κανονισμού Λειτουργία των Πλωτών Μέσων.
Στη σχετική της ανακοίνωση επισημαίνει:
Πληροφορούμαστε το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου έχει εκπονηθεί σχέδιο για τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας Πλωτών Μέσων ΠΔΕΜ 04/07.
Ενημερώνουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε κληθεί από κανέναν να λάβουμε μέρος στη διαβούλευση της τροποποίησης του ανωτέρω κανονισμού και όλες οι διαδικασίες που έχουν πραγματοποιηθεί είναι «εν κρυπτώ» από την Ομοσπονδία μας παρά το γεγονός ότι είχαμε ζητήσει να ενημερωθούμε για τις όποιες αλλαγές επιφέρει η τροποποίηση του κανονισμού.
Για το λόγο αυτό ενημερώνουμε την Πολιτική και την Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου μας ότι θα μας βρουν σφόδρα αντίθετους σε τροποποιήσεις του Κανονισμού που θα επιφέρουν:
Α. Μείωση των οργανικών θέσεων των πλωτών όλων των κατηγοριών.
Β. Υποβάθμιση των προσόντων που θα απαιτούνται για τις θέσεις του Κυβερνήτη, Υπάρχου, Α΄ Μηχανικού και Β΄ Μηχανικού στα σκάφη όλων των κατηγοριών.
Γ. Εμπλοκή των πληρωμάτων των σκαφών σε γενικευμένα παράλληλα καθήκοντα στις Υπηρεσίες που θα ανήκουν.
Τα Πλωτά του Λ.Σ είναι η μοναδική από τις ειδικές κατηγορίες του Λ.Σ (ΚΕΑ, ΜΥΑ, ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ) που επιτρέπονται σήμερα τα παράλληλα καθήκοντα με συναφή αντικείμενα των Λιμεναρχείων (Γρ. ΠΧΜ, ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ, ΠΘΑΠ, ΔΑΝ) και δεν πρόκειται να συναινέσουμε στην διεύρυνση αυτής της Υπηρεσιακής «ΠΑΤΕΝΤΑΣ».
Υπενθυμίζουμε ότι τα Πλωτά είναι η «Αιχμή του Δόρατος» του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και είναι αυτά που σήκωσαν και συνεχίζουν να σηκώνουν σε μεγάλο βαθμό το βάρος των εισροών (με αποκορύφωμα το έτος 2015) όπου με τις χιλιάδες διασώσεις που πραγματοποιούν, αναδεικνύουν διεθνώς το κοινωνικό και ανθρώπινο προφίλ που φημίζεται η χώρα μας και πρεσβεύεται με τον καλύτερο τρόπο από τις άοκνες και φιλότιμες προσπάθειες των αξιόμαχων πληρωμάτων των σκαφών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ
Ζητάμε να κληθούμε άμεσα να υποβάλλουμε τις προτάσεις μας για την τροποποίηση του ανωτέρω κανονισμού.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
KΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος        ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια