Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ελεύθερος με όρους για την επίθεση σε αστυνομικούς

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 45χρονος από την Κάρπαθο που κατηγορείται για επίθεση με ρόπαλο του μπέιζμπολ σε δύο αστυνομικούς.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος του 45χρονου έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, απλή σωματική βλάβη, απείθεια και εξύβριση, ενώ η δικογραφία έχει διαχωριστεί ως προς την 41χρονη Ιταλίδα σύζυγο του η οποία κατηγορείται σε βαθμό πλημμελήματος για το ίδιο περιστατικό.
Χθες το μεσημέρι ο 45χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Μανώλη Κουτσούκο προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος δήλωσε μετανιωμένος για τη πράξη του η οποία έγινε επάνω στην αγανάκτησή του όπως είπε, αφού οι αστυνομικοί ψέκασαν με σπρέι τόσο τον υπερήλικα (88 ετών) πατέρα του, όσο τον ίδιο και τη σύζυγό του. Επάνω στην θολούρα του, όπως ισχυρίστηκε ο 45χρονος, από την αδικαιολόγητη βία των αστυνομικών πήρε το ρόπαλο του μπέιζμπολ που είχε ενθύμιο από την Αμερική όπου ήταν και έπαιζε και τους επιτέθηκε.
Ο ίδιος δήλωσε ότι αισθάνεται άσχημα για τη πράξη του αυτή και τόνισε ότι πάντα είχε καλές σχέσεις με τους αστυνομικούς, τους οποίους μάλιστα όποτε μπορούσε και χρειάζονταν τη βοήθεια του, τους την έδινε.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 45χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Καρπάθου και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 5000 ευρώ έως τις 25 Ιουλίου 2017.
Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 12.30 το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης 13 Ιουλίου όταν αστυνομικοί του Τμήματος Καρπάθου στο πλαίσιο τροχονικών ελέγχων που διενεργούσαν, έλεγξαν και δύο μοτοποδήλατα που ήταν σταθμευμένα έξω από τα καταστήματα που διατηρούν ο 45χρονος και η σύζυγος του.
Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την αστυνομία, φέρονται να διαπίστωσαν διάφορες τροχονομικές παραβάσεις και επρόκειτο να τις βεβαιώσουν. Ωστόσο ο 45χρονος φέρεται να αντέδρασε, οι αστυνομικοί ζήτησαν να τους προσαγάγουν, υπήρξε ένταση και τότε ο σύζυγος φέρεται, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, να μπήκε στο κατάστημα του και αφού πήρε ένα ρόπαλο που είχε, χτύπησε τον έναν αστυνομικό τρεις φορές και μία στο κεφάλι τον άλλον!
Στην υπόθεση για λογαριασμό των αστυνομικών παρίσταται ως πολιτική αγωγή ο κ. Άκης Δημητριάδης.

rodiaki.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια