Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σεισμός στην Ιεράπετρα - Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές

Αναστατώθηκαν σαββατιάτικο οι κάτοικοι της Κρήτης! Ήταν περίπου 23:30 το βράδυ του Σαββάτου (15/07.2017) όταν ο Εγκέλαδος "επισκέφτηκε" το νησί και χτύπησε λίγο έξω από την Ιεράπετρα, στη
θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.
Ο σεισμός, 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 63,7 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ηρακλείου και Ιεράπετρας στη θαλάσσια περιοχή νότια του Τσούτσουρα, και έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στον συγκεκριμένο νομό όσο και σε όλους τους υπόλοιπους!
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα! Πληροφορίες αναφέρουν πως ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός από τους κατοίκους και είχε μεγάλη διάρκεια.
Λίγη ώρα αργότερα, ακολούθησαν τέσσερις μετασεισμού. Ο ένας στις 23:46 μεγέθους 3,5 Ρίχτερ, κοντά στο επίκεντρο του κύριου σεισμού, ένας ακόμα στις 24:04 επίσης 3,5 Ρίχτερ κοντά στο ίδιο σημείο, ένας τρίτος στις 24:06 κοντά στο Ρέθυμνο επίσης μεγέθους 3,5 Ρίχτερ, και ο τέταρτος, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε στις 24:14 ξανά κοντά στο επίκεντρο του πρώτου σεισμού!
Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ούτε και κλήσεις στην Πυροσβεστική.

ekriti.gr, neakriti.gr, cretalive.gr, flashnews.gr, newsit.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια