Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βούτσης για Ρουβίκωνα: «Ανεκτικότητα σε όσους εισβάλλουν "χωρίς βία" στους χώρους της Βουλής»

«Γεύση» από την προαναγγελθείσα για αύριο έγγραφη απάντηση που κλήθηκε από τον κ. Κυρ.


 Μητσοτάκη να δώσει αναφορικά με τους χειρισμούς του κατά την πρόσφατη, άνευ επιπτώσεων για τους πρωταγωνιστές της, εισβολή των μελών του «Ρουβίκωνα» στο προαύλιο της Βουλής, δίνει σήμερα μέσω συνέντευξής του (εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος») ο κ. Ν. Βούτσης.
Ο Πρόεδρος της Βουλής υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι όλα πρέπει να κρίνονται εκ του αποτελέσματος, σημειώνοντας ότι όπου δεν υπάρχει εκδήλωση βίας, «πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη ανεκτικότητα». Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά ο Πρόεδρος της Βουλής σημειώνει μεταξύ άλλων: «Καλό είναι τα πάντα να κινούνται εντός του νόμου, εντός του Συντάγματος και εντός των μέτρων της τάξης. Εκεί που υπάρχει διαφορά με την αξιωματική αντιπολίτευση είναι στην αντίληψη την κατασταλτική ή την προληπτική ή την πιο ανεκτική, με βάση την οποία αντιμετωπίζονται γενικότερα οι κοινωνικές αντιδράσεις και τα κινήματα. Εγώ είμαι υπερήφανος που 2μιση χρόνια τώρα δεν υπάρχει μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη το κιγκλίδωμα».
Σε ερώτηση αν είναι θεμιτή η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης (που έχει πρωταγωνιστήσει, ως γνωστόν, σε επιθέσεις με μεγάλες φθορές των «στόχων», ο κ. Βούτσης αναφέρει: «Κάθε φορά σε κάθε παρέμβαση οποιασδήποτε οργάνωσης, εξωκοινοβουλευτικής ή άλλης, μπορεί κανείς να την κρίνει από το ποιόν αυτής της παρέμβασης. Όταν π.χ. υπάρχουν καταστροφές επίπλων ή μια βία λελογισμένη ή λιγότερο λελογισμένη, προφανώς όχι απλά είναι καταδικαστέα αλλά είναι εκτός νόμου», προσθέτοντς ότι « σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη ανεκτικότητα». Και ο κ. Βούτσης καταλήγει εκτιμώντας ότι και στο μέλλον «μπορεί να προκύψουν κάποια ζητήματα» από επισκέπτες, ή από «νεαρούς»: «Είναι άδικο ότι από ορισμένες πλευρές δημιουργείται η εντύπωση ότι η Βουλή είναι «ξέφραγο αμπέλι». Η Βουλή ονομάζεται και Ναός της Δημοκρατίας, οι ναοί όπως ξέρετε είναι ανοικτοί, δηλαδή δεν είναι ούτε φυλακή, ούτε γκουλέγκ, ούτε ένα περίκλειστο όπου κάποιοι περίεργοι ψηφίζουν νομοσχέδια. Φέτος πέρασαν από τη Βουλή 93 χιλιάδες πολίτες. Δεν είναι μόνο τα παιδιά που έρχονται από όλη την Ελλάδα. Γίνονται ξεναγήσεις, έρχονται αντιπροσωπείες, εκπρόσωποι των διαδηλωτών. Είναι πολύ καλό που είναι έτσι. Είναι προφανές ότι μπορεί να προκύψουν κάποια ζητήματα από τη μεγάλη επισκεψιμότητα της Βουλής ή από τον ανοικτό χαρακτήρα που μπήκαν αυτοί οι νεαροί που πέταξαν τα τρικάκια και άνοιξαν ένα πανό και έφυγαν. Θα υπάρξουν τέτοια. Αλλά αυτό πρέπει να το δούμε μέσα από μια αντίληψη κατά την οποία η Βουλή είναι ένα οργανικό μέρος της καθημερινής πολιτικής και κοινωνικής Δημοκρατίας».
Ο πρόεδρος της ΝΔ.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέστειλε, επιστολή, προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ν. Βούτση για το θέμα που προέκυψε με την εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στο Κοινοβούλιο, τη σύλληψη και την άμεση απελευθέρωσή τους. Σε αυτήν, μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι «είναι θεσμικά αδιανόητο να προσφέρεται ανοχή σε ομάδες τύπου “Ρουβίκωνα”, να παραβιάζουν χώρους της Βουλής, ενώ προσβλέπουν ανοιχτά στην κατάλυση του Κράτους», και σε αυτό το πλαίσιο ζητεί να ενημερωθεί εγγράφως «με ποια αρμοδιότητα ο Πρόεδρος του νομοθετικού Σώματος παρεμβαίνει προκειμένου να ελευθερωθούν πρόσωπα που διέπραξαν αδίκημα». Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει: «Ο κατήφορος αυτός πρέπει να πάρει ένα τέλος για να ανασάνει η κοινωνία και να προστατευτεί η Δημοκρατία πριν οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».
kathimerini.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια