Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τρεις σπουδαίοι αθλητές της Αστυνομίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης στο Παρίσι

Το αθλητικό ιδεώδες είναι για τον άνθρωπο πηγή εσωτερικής τελειότητας,  συναδέλφωσης, ειρήνης, ευγένειας, αφιλοκέρδειας, καλής θέλησης και αγνότητας. Είναι εκείνο που ικανοποιεί από κάθε
άποψη τη διάνοια και το συναίσθημα του αθλητή αλλά και του φιλάθλου. Είναι το πνεύμα με τους ζωντανούς του νόμους, δεν είναι μια μορφή, είναι μια δύναμη. Το γνήσιο αθλητικό  ιδεώδες σημαδεύει με ισχυρή προσωπική σφραγίδα, καλλιεργεί θαρραλέες πρωτοβουλίες,  και γλυκαίνει την αναμονή αυτού που ποθούμε.
Aυτό το ιδεώδες  εκπροσωπούν  οι ένστολοι  αθλητές της ομάδας Πάλης της Ελληνικής Αστυνομίας. Αθλητές με φιλότιμο και αυταπάρνηση, κάνουν περήφανη την  ΕΛ.ΑΣ. στα πέρατα του κόσμου.
Ο Ηλίας Μπούκης , ο Γιώργος Πρεβολαράκης και ο Σπυρίδων Κουντουρατζής  θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας αλλά και το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης,  που θα πραγματοποιηθεί από  21 και μέχρι 26 Αυγούστου στο Παρίσι.
Η νέα αυτή πρόκληση έρχεται λίγο μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι αθλητές  στο 17ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών Αστυνομικών το οποίο έλαβε χώρα στην πόλη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας από την 21η έως την 24η Οκτωβρίου 2016.
Συγκεκριμένα, ο Σπυρίδων Κουντουρατζής κατέλαβε τη 2η θέση στα 98 κιλά, ο Μπούκης Ηλίας τη 2η θέση στα 85 κιλά και  Γεώργιος Πρεβολαράκης την 3η θέση στα 75 κιλά.
Δεν είναι τυχαίο πως προπονητής των ανωτέρω είναι ο  σπουδαίος αθλητής και Εθνικός προπονητής των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Κώστας Αρκουδέας, Πρωταθλητής Κόσμου Νέων, 6ος Ολυμπιονίκης στην Αθήνα, Μεσογειονίκης και Βαλκανιονίκης κατ’ επανάληψη, Μέλος Εθνικής Ομάδος από το 1990 μέχρι και σήμερα, ενώ στη χώρα μας έχει κατακτήσει τέσσερα Πρωταθλήματα Ελλάδος.

Ο αθλητισμός διδάσκει σημαντικά μαθήματα ζωής για το σεβασμό, την φιλία και τη συνεργασία. Προωθεί την ισότητα για όλους και γεφυρώνει τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων στερεώνοντας τις φιλίες. Όλοι μαθαίνουν πώς να κερδίζουν και πώς να χάνουν έντιμα. Eίναι ένας κοινωνικός θεσμός, γι' αυτό είναι συνδεδεμένος με τον πολιτισμό, τις πολιτιστικές αξίες και συνθήκες της κοινωνίας.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια