Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο υπουργός Οικονομικών του Βατικανού σε δίκη για σεξουαλικά εγκλήματα

Ο επικεφαλής των οικονομικών του Βατικανού καρδινάλιος Τζορτζ Πελ έφθασε σε δικαστήριο στην πατρίδα του Αυστραλία την Τρίτη για να αντιμετωπίσει κατηγορίες σεξουαλικών εγκλημάτων ως το
πιο υψηλόβαθμο στέλεχος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που έχει αντιμετωπίσει τέτοιες κατηγορίες.

Ο Πελ, 76χρονών, ανώτατος σύμβουλος του Πάπα Φραγκίσκου, οδηγήθηκε στην αίθουσα των δικαστηρίων της Μελβούρνης από αστυνομικούς περνώντας μπροστά από πλήθος δημοσιογράφων, διαδηλωτών και υποστηρικτών.

Τον περασμένο μήνα, η αστυνομία της Αυστραλίας απάγγειλε στον Πελ κατηγορίες για «ιστορικά σεξουαλικά παραπτώματα» από πολλαπλούς ενάγοντες.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο Πελ είχε πει ότι προσβλέπει στην ημέρα που θα εμφανιστεί στο δικαστήριο για να καταπολεμήσει τις κατηγορίες, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, είναι ψευδείς.

«Η εκκλησία πήρε καταστροφικές αποφάσεις»

Ενώ ανέβαινε τα σκαλοπάτια του κτιρίου όπου στεγάζονται τα δικαστήρια, οι διαδηλωτές φώναζαν εναντίον του. Ο ίδιος δεν έκανε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Η εμφάνιση του Πελ ενώπιον των δικαστών αναμενόταν να είναι σύντομη, μόνο για να του απαγγείλουν οι εισαγγελείς επίσημα τις κατηγορίες. Το αυστραλιανό δικαστικό σύστημα δεν απαιτεί την προβολή ρητής ένστασης εκ μέρους του κατηγορούμενου. Η δίκη αναμένεται να αρχίσει σε μετέπειτα ημερομηνία.

Ο Πελ βρίσκεται σε υποχρεωτική άδεια ως οικονομικός υπουργός του Φραγκίσκου, θέση που κατέχει από το 2014.

Σε κατάθεσή του πέρυσι σε έρευνα που είχε υποστηρίξει η αυστραλιανή κυβέρνηση για κακοποίηση παιδιών, ο Πελ είχε πει ότι η εκκλησία πήρε «καταστροφικές» αποφάσεις επειδή δεν πίστεψε τα παιδιά που είχαν υποστεί κακοποίηση, μεταθέτοντας ιερείς από ενορία σε ενορία, και βασιζόμενη υπερβολικά σε συμβουλές ιερέων για να λυθεί το πρόβλημα.


tovima.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια