Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Μέσα" για την χασισοφυτεία

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν, τελικά, ο 49χρονος κτηνοτρόφος, ο 52χρονος Αλβανός και ο 



21χρονος ομοεθνής του, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στα μέσα του μήνα για καλλιέργεια κάνναβης στην αγροτική περιοχή «Άγιος Γεώργιος» στην Οιχαλία.

Η χασισοφυτεία ανακαλύφθηκε από το ελικόπτερο της Αστυνομίας και αμέσως μετά επίγεια την αναζήτησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. Εκεί βρήκαν έναν ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο 80 τ.μ, στον οποίο καλλιεργούνταν στο έδαφος συνολικά 154 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,3 έως 1,5 μέτρα περίπου.


Κατά την έρευνα διαπίστωσαν ότι το πότισμα της φυτείας γινόταν με υδροσωλήνα, στον οποίο υπήρχαν διαδοχικές συνδέσεις και αυτόματο σύστημα, ώστε οι καλλιεργητές να μην αναγκάζονται να την επισκέπτονται καθημερινά. Ο σωλήνας ήταν θαμμένος στο χώμα και ακολουθώντας τη διαδρομή του, οι αστυνομικοί έφτασαν σε βρύση που βρισκόταν σε περιφραγμένη έκταση του 49χρονου κτηνοτρόφου, όπου υπήρχαν σταβλικές εγκαταστάσεις.


Επίσης, από το εσωτερικό της φυτείας ξεκινούσε ένα μονοπάτι. Οι αστυνομικοί το ακολούθησαν και έπειτα από 20 μέτρα βρέθηκαν πάλι σε περιφραγμένη ιδιοκτησία του 49χρονου, όπου μαζί με έναν 21χρονο, έναν 36χρονο, ένα 15χρονο και έναν 52χρονο, όλοι υπήκοοι Αλβανίας, έκτρεφαν οικόσιτα ζώα.


Οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν όλους ως καλλιεργητές και εκρίζωσαν τα  δενδρύλλια.
Για τον Έλληνα και τους δύο Αλβανούς, μετά τις απολογίες τους, υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή τους ή μη και το θέμα τέθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο. Μέχρι τη συνεδρίασή του οι τρεις συλληφθέντες είχαν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. 


Το Συμβούλιο προχθές εξέδωσε την απόφασή του και τάχθηκε υπέρ της πρότασης του εισαγγελέα για προφυλάκιση.
Από τους άλλους δύο, μετά τις απολογίες τους, ο 36χρονος Αλβανός αφέθηκε ελεύθερος, ενώ για το 15χρονο ομοεθνή του ακολουθήθηκε η διαδικασία της απέλασης, καθώς ήταν παράνομα στη χώρα.


Β.Β. - tharrosnews.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια