Είχε στήσει μπίζνα με πλαστά ένσημα – Ποινική δίωξη σε πρώην υπάλληλο του ΙΚΑ ΠαλλήνηςΑντιμέτωπος με σοβαρές κακουργηματικές κατηγορίες βρίσκεται ένας (συνταξιούχος σήμερα) υπάλληλος του ΙΚΑ Παλλήνης ο οποίος κατηγορείται για κομπίνα με πλαστά ένσημα.Σε βάρος του
αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου ασκήθηκε ποινική δίωξη τα αδικήματα της απάτης, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής πορίσματα των δικαστικών αρχών, ο συνταξιούχος σήμερα υπάλληλος του ΙΚΑ Παλλήνης φέρεται να αλλοίωνε καρτέλες ενσήμων ασφαλισμένων στον Οργανισμό. Συγκεκριμένα, προσέθετε πλαστά ένσημα στις καρτέλες, τα οποία καταχωρούσε στο ηλεκτρονικό σύστημα, με το αζημίωτο από τους ασφαλισμένους. 
Από την προκαταρκτική εξέταση διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 31 περιπτώσεις, όπου ένσημα στις καρτέλες των ασφαλισμένων είναι πλαστά ενώ η ζημία του Δημοσίου υπολογίζεται στις 300.000 ευρώ.
Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος θα διερευνήσει εάν εμπλέκονται άλλοι υπάλληλοι του ΙΚΑ ή άλλα πρόσωπα.
Προς το παρόν στην υπόθεση εμπλέκονται οι ασφαλισμένοι και ένας λογιστής που φέρεται να τους έφερνε σε επαφή με τον υπάλληλο.


newsit.gr
_