Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταστρατήγηση της νομοθεσίας και των διαταγών σε βάρος ΟΠΚΕ Θεσσαλονίκης στη Λέσβο

Ως συνδικαλιστικός οργανισμός-συνδυασμός Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης των Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, έχουμε ενημερωθεί πως, δυστυχώς, οι συνάδελφοί
μας από τις ΟΠΚΕ Θεσσαλονίκης που μετακινούνται ως ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου εκτελούν αλλότρια καθήκοντα και υπηρεσίες για τις οποίες δεν αρμόζουν στο σκοπό για τον οποίο μετακινήθηκαν.
Ειδικότερα ενώ ξεκάθαρα τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τις διαταγές είναι για την πραγματοποίηση περιπολιών και την ενίσχυση της αστυνόμευσης του νησιού της Λέσβου, παρόλα αυτά εκτελούν καθήκοντα που ουδεμία σχέση έχουν με αυτά που ορίζει η σχετική διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Έτσι πολύ συχνά είτε παραμένουν στάσιμοι ως σκοποί στο ΠΡΟΚΕΚΑ ειτε ορίζονται για την εκτέλεση μεταγωγής μόνοι τους και χωρίς συνοδεία Αστυνομικών της οικείας Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου είτε γενικότερα εκτελούν υπηρεσία λου καμία σχέση δεν έχουν με την αστυνόμευση του νησιού.
Έξαλλου τελευταία οι υπηρεσίες τους ξεπερνούν καθημερινά τις 8ώρες και διατίθενται ακόμα και σε μέτρα τάξης σε υπηρεσία που ξεπερνάει και τις 10 ωρες, κατα παράβαση των ισχυουσών διατάξεων του π.δ. 394/01 για το ωράριο εργασίας.
Επειδη το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και συνεχίζει για αρκετό χρονικό διάστημα και επειδή ως συνδικαλιστικός φορέας έχουμε έννομο συμφερόν βάσει του ν. 1264/82, του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ για την εργασιακή προστασία των συναδέλφων μας και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, παρακαλούμε όπως το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να προβεί στην άμεση παρέμβασή του για την αποκατάσταση της εν γενει νομιμότητας γενικότερα.
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (ΕΚΑ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ


ekathess.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια