Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί τρόμαξε η ΕΛΑΣ από την πανηγυρική αθώωση του Τάσου Θεοφίλου;

Από χθες επικρατεί διάχυτος εκνευρισμός και ανησυχία σε κορυφαία κλιμάκια της ΕΛΑΣ για την πανηγυρική δικαστική απόφαση κατά πλειοηφία αθώωσης του Τάσου Θεοφίλου για
τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της ληστείας και της ένταξης σε τρομοκρατική ομάδα.


Μια πρώτη επισήμανση που μπορεί να γίνει, αν και δεν ομολογείται από τους αξιωματικούς που μίλησαν στο bloko.gr αλλά ερμηνεύεται, είναι πως για πρώτη φορά μετά το 2002 και την εξάρθρωση της 17 Ν, καταρρίπτεται δικογραφία της αντιτρομοκρατικής και ως καταπίστευμα πλέον, συνιστά ένα εξαιρετικά αξιομνημόνευτο δεδομένο για τις δίκες που θ' ακολουθήσουν.

Ίσως και για το συγκεκριμένο λόγο ήταν επίσης διάχυτη η επιφύλαξη που διατυπώθηκε με το ακόλουθο σκεπτικό. "Περισσότερο σημαντικό ίσως και από την απόφαση, είναι να δούμε αυτό καθαυτό το σκεπτικό", έλεγαν χαρακτηριστικά.

Το δεύτερο αυθωρεί και παραχρήμα στοιχείο που προέκυψε άμεσα και προκάλεσε τεράστιο προβληματσμό, είναι ο ένθερμος ενθουσιασμός που επικράτησε στην αντιεξουσιαστική κοινότητα αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση της αθώωσης. Εκτός από το πανδαιμόνιο που κυριάρχησε στην αίθουσα, σχεδόν αμέσως αναγγέλθηκαν πάνω από 2 πάρτι στην Αθήνα για ν' ακολουθήσουν κι άλλα σχεδόν σε όλς τις μεγάλες πόλεις.  

Είναι κι αυτό ένα δεδομένο που αθροίζεται, καθώς η απόφαση ερμηνεύεται ότι δίνει αέρα νίκης στο αντίπαλο στρατόπεδο, ενώ κατά την επίσημη πλέον κρίση του δικαστηρίου, τα 5 χρόνια άδικης κρατησης και προφυλάκισης του Θεοφίλου, μπορούν να αποτελέσουν το νέο εφαλτήριο για ρήξεις και ανταρτοπολεμικές καταδρομικές επιχειρήσεις.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια