Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τριάντα οι ταυτοποιήσεις χούλιγκαν , ολοκληρώνεται η έρευνα για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό

Ολοκληρώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η προανάκριση που διενεργεί η Υποδιεύθυνση

 Ασφάλειας Βόλου για τους τραυματισμούς πολιτών και τις εικόνες ντροπής στο Πανθεσσαλικό στάδιο ανήμερα του τελικού του Κυπέλου, μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στις 6 Μαΐου του 2017.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις έρευνες της Αστυνομίας ταυτοποιήθηκαν 30 χούλιγκαν ως δράστες των εκτεταμένων επεισοδίων. Ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει διαταχθεί.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Η Εισαγγελία Βόλου, όπως είναι γνωστό είχε αναθέσει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να λάβει καταθέσεις τόσο για τα επεισόδια με τους τραυματισμούς των πολιτών όσο και για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Δυόμισι ώρες πριν τη μεγάλη αναμέτρηση, εντός και εκτός γηπέδου συνέβησαν εκτεταμένα επεισόδια. Η Εισαγγελία Βόλου είχε διατάξει λοιπόν να διαλευκανθεί πλήρως ποιος ευθύνεται για τους τραυματισμούς των οπαδών με μαχαίρι, κατσαβίδι, πέτρες, αλλά και ποιοι προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Την επομένη του Κυπέλλου, το Πανθεσσαλικό στάδιο παρουσίαζε εικόνες καταστροφής. Εκατοντάδες καθίσματα του γηπέδου είτε ξηλώθηκαν είτε έσπασαν, τουαλέτες εντοπίστηκαν με αποκολλημένους νιπτήρες, σπασμένες βρύσες. Ειδικά στα WC των θεατών οι καταστροφές είναι ακόμη μεγαλύτερες. Ζημιές υπήρχαν και σε πόρτες, τζαμαρίες, πυροσβεστικούς κρουνούς, κιγκλιδώματα, ενώ μεγάλο μέρος του ταρτάν καταστράφηκε και εξοπλισμός του σταδίου και αίθουσες του ΓΣ «Νίκη Βόλου» λεηλατήθηκαν.

 Στο πλαίσιο τη προανάκρισης εξετάστηκε βιντεοληπτικό υλικό που συλλέχθηκε από την αστυνομία.
Τα ερωτήματα που κλήθηκε να απαντήσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου είναι ποιοι έκαναν χρήση κρότου λάμψης, πώς εισήλθαν οι φίλαθλοι στον αγωνιστικό χώρο, ποιοι εμπλέκονταν στα επεισόδια με πέτρες, ξύλα, σίδερα, φωτιές.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής αναμένεται ότι θα προσδιοριστεί και το ακριβές ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν στο γήπεδο.

Οι ταυτοποιήσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου έχει ταυτοποιήσει τα στοιχεία 30 συνολικά δραστών. Η ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης ωστόσο αναμένεται να καθυστερήσει, καθώς όλοι οι υπαίτιοι αναμένεται να κληθούν να δώσει ανωμοτί καταθέσεις. Οι χούλιγκαν που προκάλεσαν τα επεισόδια είναι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και έτσι η ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης εκτιμάται ότι θα χρειαστεί ακόμη πολύ χρόνο.
Υπενθυμίζεται ότι για τα επεισόδια είχαν συλληφθεί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 4 ημεδαποί ηλικίας 33, 35, 38 και 40 ετών σε Βόλο και Κατερίνη, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για παραβάσεις των νόμων για ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό και εξαρτησιογόνων ουσιών.
Οι συλληφθέντες είχαν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι να γίνει η δίκη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ - taxydromos.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια