Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προβλήματα, διαπιστώσεις και προτάσεις μετά τις επισκέψεις της ΑΣΠΑ Θεσσαλονίκης στα νέα τμήματα

Σήμερα όλοι οι εκλεγμένοι από νωρίς το πρωί πραγματοποίησαν επισκέψεις σε όλα τα Α.Τ. και Τ.Α. της περιφέρειας, τα οποία έδωσαν έναρξη λειτουργίας υπό το νέο καθεστώς, όπως 

προέκυψε 
με το Π.Δ. της αναδιάρθρωσης. Α.Τ.και Τ.Α. Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Λαγκαδά.
Η εικόνα απογοητευτική στο σύνολο των υπηρεσιών, χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη οι Διοικητές των Α.Τ. και Τ.Α.
Η πολυαναμενόμενη αναδιάρθρωση δυστυχώς από την πρώτη μέρα εφαρμογής της αποδεικνύεται ως επικοινωνιακό τρικ και όχι ως μέσο ουσιαστικής εξέλιξης της ΕΛ.ΑΣ.
Στα Α.Τ. διαπιστώσαμε ότι υπήρχε μία σχετική ενίσχυση σε αστυνομικό προσωπικό, το οποίο είναι λογικό επακόλουθο αν αναλογιστεί κανείς ότι τα 32 Α.Τ. γίνονται πλέον 17.
Παρά το γεγονός ότι χρόνος υπήρξε άφθονος ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, για κατάλληλα κτίρια , υλικοτεχνική υποδομή και οχήματα, σε καμία από τις επισκέψεις μας δεν διαπιστώσαμε την παραμικρή βελτίωση σε τίποτα από τα παραπάνω.
Τουναντίον, συναντήσαμε κτίρια ακατάλληλα, χωρίς τον  απαραίτητο εξοπλισμό(ούτε τηλέφωνα και υπολογιστές δεν υπήρχαν), συναδέλφους να καθαρίζουν τους χώρους και να μεταφέρουν οι ίδιοι τα έπιπλα .
Σχετικά με τα Τμήματα Ασφαλείας η κατάσταση ήταν το λιγότερο απογοητευτική. Συναντήσαμε μέχρι και συνεργεία του Δήμου τα όποια προέβαιναν σε βελτιωτικές εργασίες.
Στα περισσότερα εκ των Τ.Α. δεν υπάρχουν οχήματα για την εκτέλεση εποχούμενων περιπολιών,εποχούμενη περιπολία που φαντάζει με όνειρο θερινής νυχτός αν αναλογιστούμε 
την υπάρχουσα δύναμη με την οποία θα λειτουργήσουν τα συγκεκριμένα Τ.Α.
Η διεύθυνση κλήθηκε να δημιουργήσει 5 νέα Τ.Α. με το οργανόγραμμα να προβλέπει περίπου 30 αστυνομικούς για το καθένα(δηλαδή 150 περίπου συνάδελφοι) χωρίς να ενισχυθεί με αστυνομικό προσωπικό.
Αποτέλεσμα αυτού είναι μετά τις πιέσεις του Α.Ε.Α. για έναρξη λειτουργίας των νέων Α.Τ. και Τ.Α. να δημιουργηθούν τα νέα Τ.Α. με προσωπικό το οποίο καλύπτει το 1/3 στην χειρότερη και 1/2 στην καλύτερη των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων.Μάλιστα, πολλοί εκ των συναδέλφων μετακινήθηκαν στις συγκεκριμένες υπηρεσίες παρά την θέληση τους , δημιουργώντας κενά και στις υπηρεσίες από τις οποίες μετατέθηκαν.
Δυστυχώς διαφεύγει σε αυτούς που συνέταξαν το Π.Δ. της αναδιάρθρωσης ότι οι αριθμοί δεν έχουν καμία σχέση με την επικρατούσα κατάσταση και την πραγματικότητα στο πεζοδρόμιο.
Προτείνουμε :
1)Tην άμεση εκτέλεση όλων των μεταθέσεων των συναδέλφων που στις επικείμενες μεταθέσεις θα μετατεθούν στα συγκεκριμένα Τ.Α., ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους. 
2)Την άμεση έγκριση κονδυλίων για κάθε τμήμα ξεχωριστά για την αγορά της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής. 
3)Tην υποχρεωτική αστυνόμευση σε κάθε περιοχή με 2 εποχούμενες περιπολίες την βάρδια.Δεν είναι δυνατόν στα Α.Τ. να υπάρχει συγχώνευση 2 και 3 τμημάτων και να καλύπτονται αυτές οι τεράστιες περιοχές με ένα μόνο περιπολικό.
Η Α.Σ.Π.Α. θα συνεχίσει να επισκέπτεται όλες τις υπηρεσίες και θα αναδεικνύει τα προβλήματα προσπαθώντας να βρει λύσεις.
Μπορεί η αναδιάρθρωση για κάποιους να είναι ένα επικοινωνιακό στοίχημα , αλλά για το αστυνομικό προσωπικό είναι μείζονος σημασίας αφού θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το υπόλοιπο της αστυνομικής μας θητείας, καθώς και την ασφάλεια των πολιτών.

 
Α.Σ.Π.Α.Θεσσαλονίκης
 

  
 
 

 
 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια