Αυτό είναι το μπαρ που κατέρρευσε στην Κω από τον σεισμό - Δύο νεκροί [εικόνες & βίντεο]

To μπαρ White Corner στην οδό Ναυκλήρου στην Κω ήταν αυτό που κατέρρευσε και παρέσυρε στον θάνατο δύο άτομα, ενώ προκάλεσε και τον σοβαρό τραυματισμό αρκετών ακόμη. Ενα παλιό
κτίριο, το οποίο είχε μετατραπεί σε μπαρ δύο ορόφων και συγκέντρωνε κυρίως τουρίστες από το εξωτερικό, είναι το σημείο που έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.
Ένας 39χρονος Τούρκος και ένας 27χρονος Σουηδός, οι οποίοι εκείνη την στιγμή στέκονταν έξω από το μπαρ, ακριβώς στον τοίχο που έπεσε από την ισχυρή σεισμική δόνηση.
Το μπαρ μετά τον σεισμό
Το μπαρ πριν τον σεισμό

Όπως είπε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Γλυνός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις «οι ζημιές περιορίζονται σε παλαιά κτίρια λιθοδομών, ενώ τα νέα κτίρια του νησιού, μεταξύ των οποίων και οι πολυάριθμες ξενοδοχειακές μονάδες, παρουσιάζουν ελάχιστα έως καθόλου προβλήματα».
Με εντολή του ίδιου, κλιμάκια μηχανικών της Κω και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται από νωρίς το πρωί στους δρόμους της πόλης της Κω αλλά και σε ολόκληρο το νησί, με σκοπό να διεξάγουν μακροσποπικό έλεγχο στα κτίρια τα οποία έχουν πληγεί από την ισχυρή σεισμική δόνηση.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

iefimerida.gr 

_