Τονώστε τη σεξουαλική αυτοπεποίθησή σας με αυτούς τους απλούς τρόπους!


Η κακή εικόνα που έχουμε για το σώμα μας, αλλά και ο φόβος της απόρριψης δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας σε άνδρες και γυναίκες.

Όλα αυτά επηρεάζουν φυσικά και τη σεξουαλική ικανοποίηση και απόλαυση που νιώθουμε κατά την ερωτική συνεύρεση. Είναι αλήθεια άλλωστε ότι η σεξουαλική αυτοπεποίθηση είναι το Α και το Ω τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η χαμηλή αυτοπεποίθηση και η κακή εικόνα που έχουμε για το σώμα μας μπορούν να υποσκάψουν τη σεξουαλική αυτοπεποίθηση και των δυο φύλων.

Η σεξολόγος Τρέισι Κοξ δίνει χρήσιμες οδηγίες για να τονώσετε τη σεξουαλική σας αυτοπεποίθηση!

Αφήστε τις συγκρίσεις

Στην περίπτωση που άνδρες και γυναίκες μπαίνουν στη διαδικασία της σύγκρισης με τα πρότυπα που δημιουργούν τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, τότε, επισημαίνει η ειδικός, είναι σχεδόν απίθανο να δεχτούν για τον εαυτό τους ακόμη και την παραμικρή απόκλιση από αυτές τις εικόνες. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε τις συγκρίσεις, καθώς στον πραγματικό κόσμο η ομορφιά έχει εκατοντάδες διαφορετικές εκφάνσεις και σίγουρα και εσείς διαθέτετε κάποια από αυτές.

Κάντε περισσότερο, όχι λιγότερο, σεξ

Η αποχή από το σεξ και η κακή εικόνα σώματος δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο απογοήτευσης. Αντιθέτως, οι ικανοποιητικές σεξουαλικές εμπειρίες και η ελεύθερη έκφραση της σεξουαλικότητας ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και οδηγούν σε ολοένα και καλύτερες εμπειρίες.

Πιο ενεργός ρόλος στο σεξ

Η έλλειψη συγκέντρωσης κάνει κακό στη σεξουαλική σας υγεία. Αν για παράδειγμα νιώσετε ανασφάλειες κατά τη διάρκεια της πράξης, δεν χρειάζεται πανικός. Δώστε έμφαση και συγκεντρωθείτε στον ή στη σύντροφό σας για να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση.

Αφεθείτε

Η συνεχής αμφισβήτηση του εαυτού μας και η ανάγκη της διαρκούς επιβεβαίωσης από τους άλλους, γίνεται κουραστικό για τον ή τη σύντροφο και κάνει τις σχέσεις εξαιρετικά δύσκολες.

Προσέγγιση

Οι άνδρες και οι γυναίκες, λέει η ειδικός, πρέπει να μάθουν το ερωτικό παιχνίδι της προσέγγισης.


Πηγή: healthreport.gr
_